Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

111 szonett

Paraméterek

Sorozat Eötvös Klasszikusok
Szerző Vega, Lope de
Cím 111 szonett
Alcím Kétnyelvű kiadvány
Kiadó Eötvös József Könyvkiadó
Kiadás éve 2003
Terjedelem 140 oldal
Formátum B/5, ragasztókötött
ISBN 963 9316 74 1
Eredeti ár:
2.115 Ft
2.009 Ft
Online kedvezmény: 5%

Lope de Vega, a spanyol nemzeti dráma megteremtője volt az első a spanyol irodalomban, aki nagy szonettgyűjteményt tett közzé. Szonettjeinek, akárcsak egész életművének legfőbb ihletője viharos szerelmi élete.

Leírás

Lope de Vega, a spanyol nemzeti dráma megteremtője volt az első a spanyol irodalomban, aki nagy szonettgyűjteményt tett közzé. Szonettjeinek, akárcsak egész életművének legfőbb ihletője viharos szerelmi élete. Feleségei és szeretői könnyen azonosítható álneveken szerepelnek műveiben. A bűnbánó Lope de Vega istenes szonettjeiből olykor ugyanolyan perzselő szenvedély csap fel, mint szerelmes verseiből.
A spanyol barokk tudós irányzataival, pontosabban többnyire azok túlzásaival és tehetségtelen képviselőivel vitázó Lope de Vega korántsem egyszerű költő, még ha az egyszerű vers hívének vallja is magát, hiszen korának szinte minden irányzatát, így a később Góngoráról elnevezett képalkotást is felhasználja lírai Énjének minél tökéletesebb kifejezésére, az általa teremtett költő-licenciátus, Tomé de Burguillos nevében szólva pedig magáévá alakítja a kegyetlen szatirikus, Francisco de Quevedo erényeit.
Lope de Vega 111 szonettje Simor András fordításában, előszavával és jegyzeteivel, kétnyelvű kiadásban jelenik meg.
 

Kapcsolódó kiadványok

Raktáron
1.885 Ft 1.791 Ft
Raktáron
2.115 Ft 2.009 Ft
Raktáron
2.115 Ft 2.009 Ft
Raktáron
1.670 Ft 1.586 Ft