Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

12 escritores españoles y latinoamericanos

Paraméterek

Cím 12 escritores españoles y latinoamericanos
Alcím 12 spanyol és latin-amerikai író (kétnyelvű kiadvány)
Kiadó Eötvös József Könyvkiadó
Kiadás éve 1996
Terjedelem 194 oldal
Formátum B/5, ragasztókötött
ISBN 963 85465 9 x
Ár:
1.830 Ft
1.738 Ft
Kedvezmény: 5%

A kötet egy spanyol-magyar kétnyelvű irodalomkönyv; válogatás hat-hat spanyol és latin-amerikai, huszadik századi író elbeszéléseiből. Az elbeszéléseket minden író esetében rövid spanyol nyelvű életrajz előzi meg.

Leírás

A kötet hasonló az 1995-ben megjelent „12 poetas españoles y latino-americanos; 12 spanyol és latin-amerikai költő” című könyvhöz. Vagyis egy spanyol-magyar kétnyelvű irodalomkönyv; válogatás hat-hat spanyol és latin-amerikai, huszadik századi író elbeszéléseiből. Az elbeszéléseket minden író esetében rövid spanyol nyelvű életrajz előzi meg. A novellák olvasását a kötet végén lévő szótár könnyíti, mely a szövegekben előforduló, a középiskolai tananyagban nem szereplő szavakat tartalmazza. Az antológia szerzői: Juan Ramón Jiménez, Ignacio Aldecoa, Ana María Matute, Camilo José Cela, Javier Tomeo, Pere Calders, Jorge Luis Borges, Julio Cortázar, Juan José Arreola, Gabriel Garcia Marquez, Augusto Monterroso és Octavio Paz.
A könyv anyaga felhasználható a középiskolai spanyol nyelvtanításban, de egyéni tanulásra is alkalmas. Ajánljuk mindazoknak a tanároknak, akik fontosnak tartják az általuk tanított nyelv irodalmi szövegeken keresztül való megismertetését, és azoknak az olvasóknak is, akik világirodalmi ismereteiket, olvasmányaikat szeretnék bővíteni. A könyv szerkesztője számára fontos, nem mellőzhető feladat, hogy a spanyol nyelvet nemcsak nyelvkönyvek és újságcikkek, hanem szépirodalmi művek segítségével is oktassa. A tanulók így egyszerre ismerkednek meg többféle kifejezési formával, betekintést kapnak a spanyol és latin-amerikai kultúrába, megismerkednek a spanyol nyelvű irodalmak néhány nagyszerű képviselőjével, és nem utolsósorban részesülnek az általuk tanult idegen nyelven való olvasás örömében.
 
Szerkesztette: Bogdán Krisztina