Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

137 számrejtvény

Paraméterek

Szerző Róka Sándor
Cím 137 számrejtvény
Alcím 10-14 éves gyerekeknek
Kiadó Typotex Kiadó
Kiadás éve 2008
Terjedelem 104 oldal
Formátum B/6, ragasztókötött
ISBN 978 963 2790 25 1
Eredeti ár:
1.800 Ft
1.620 Ft
Online kedvezmény: 10%

Egy rejtvény megoldása mindig jóleső örömmel tölti el a rejtvényfejtőt. A számok világa pedig érdekes világ. Ebben a könyvben sokféle számrejtvényt találunk. A rejtvények megfejtéséhez ügyesség, ötletesség, és gyakran kitartás is kell. A feladványokat a 10-14 éves korosztályba tartozó diákoknak válogattuk; olyanok a rejtvények, amelyeket már ők is meg tudnak oldani.

Leírás

Ebben a könyvben sokféle számrejtvényt találunk. A rejtvények megfejtéséhez ügyesség, ötletesség, és gyakran kitartás is kell. Ha nehéz egy feladat, akkor gondolkodjunk azon akár napokig is, nem szabad feladni, nem szabad otthagyni! Ehhez akaraterő kell – de megéri! Azt az örömöt, élményt, amit egy nehéz feladat megoldása után érzünk, nem pótolja az, ha valaki elmondja nekünk a megfejtést. A feladványokat a 10-14 éves korosztályba tartozó diákoknak válogattam; olyanok a rejtvények, amelyeket már ők is meg tudnak oldani. Azonban itt is érvényes az, amit a logikai játékokra, fejtörőkre írnak: ajánljuk a 9-99 éveseknek. 

Egy rejtvény megoldása mindig jóleső örömmel tölti el a rejtvényfejtőt. A számok világa pedig érdekes világ. Például egy kis csűrés-csavarással könnyedén bebizonyítjuk, hogy minden szám érdekes.
Tétel: Minden pozitív egész szám érdekes.
Bizonyítás: Tegyük fel, hogy nem igaz az állítás. Vegyük a legkisebb nem érdekes egész számot. De hiszen ez érdekes szám, mert ez a legkisebb „nem érdekes”! Ellentmondásra jutottunk. Tehát a tétel igaz.
Választottunk egy érdekes számot: a 137-et. Ez lesz a könyv szuperszáma, amelyhez szuper feladatokat tűztünk ki, csak meg kell találni, hogy melyek azok, ha másképp nem, hát az összes megoldásával. Miért éppen ezt a számot választottuk? Nos, különös módon a modern fizikában ez a szám gyakran előfordul. De ebben a könyvben nincs szó a modern fizikáról, csak sok-sok számrejtvényről. 
 
 

A logika világa–sorozat

Írta: Róka Sándor

A szerző további könyvei az áruházunkban:

Róka Sándor könyvei