Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

36×45 perc hatékonyan

Paraméterek

Szerző Pándiné Csajági Mária
Cím 36×45 perc hatékonyan
Alcím Játékok, ötletek, tevékenységek (nem csak) osztályfőnöki órára
Kiadó Neteducatio Kft.
Kiadás éve 2018
Terjedelem 226 oldal
Formátum B/5, ragasztókötött
ISBN 978 615 5718 22 9
Ár:
3.990 Ft

36×45 perc! Hivatalosan ennyi ideje van egy osztályfőnöknek, hogy egy éven keresztül egyengesse az osztálya sorsát; osztozzon örömeikben, kudarcaikban; elsimítsa a konfliktusokat; építse a közösséget; megtanítsa az alapvető illemtani, együttműködési szabályokat; egészséges, környezettudatos életmódra neveljen; megóvja őket a kamaszokra leselkedő veszélyektől; megmutassa nekik, hogyan kell érvelni, vitatkozni; fejlessze személyiségüket, önértékelésüket, beszédkultúrájukat.

Leírás

36×45 perc! Hivatalosan ennyi ideje van egy osztályfőnöknek, hogy egy éven keresztül egyengesse az osztálya sorsát; osztozzon örömeikben, kudarcaikban; elsimítsa a konfliktusokat; építse a közösséget; megtanítsa az alapvető illemtani, együttműködési szabályokat; egészséges, környezettudatos életmódra neveljen; megóvja őket a kamaszokra leselkedő veszélyektől; megmutassa nekik, hogyan kell érvelni, vitatkozni; fejlessze személyiségüket, önértékelésüket, beszédkultúrájukat. Közben szervez osztálykirándulást, osztálybulit, teadélutánt, papírgyűjtést. Beszél a családsegítővel, védőnővel, az iskolarendőrrel, a szülőkkel.
A 21. század osztályfőnökének lépést kell tartani a gyerekek változó érdeklődésével, az emberi viszonyokban, kommunikációban történt változásokkal, a technika fejlődésével, és ezekhez alkalmazkodva kell az órákat megterveznie. Ami azért nem könnyű, mert tudjuk, hogy mit szeretnénk elérni, megbeszélni, csak a hogyan az, ami gyakran feladja a leckét, még a gyakorlott osztályfőnöknek is.
A hogyanok megoldásában szeretnénk segíteni ezzel a könyvvel. Átlátható struktúrájának köszönhetően minden, a választott módszerrel, játékkal kapcsolatos jellemzőt könnyedén megtalálhat, így lerövidülhet a tanórákra való felkészülési ideje. Feladataival a legfontosabb, osztályfőnöki órán érintendő területek játékos feldolgozásához nyerhet ötleteket belőle.
 
Írta: Pándiné Csajági Mária
Szerkesztette: Váczi Dorottya

Tartalom

Bevezető
Egy ember 100 szerepben?
Tanterv és valóság
Miért és hogyan?
Útmutató a könyv használatához
Első lépések – Avagy, hogyan kezdjem el?
A játékvezetésről röviden
1. Együttműködés, közösségépítés
2. Önismeret, önkép, önértékelés
3. Agresszió- és konfliktuskezelés
4. Előítéletek és kiközösítés
5. Etikett és tisztelet
6. Netikett
7. Női és férfi szerepek
8. Beszédkultúra
9. Demokrácia, emberi jogok
Közös érdek! Közös cél! – Egy projekt a tisztább környezetért
Zárszó
Felhasznált irodalom
Játékmutató