Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

A bábjátékról

Paraméterek

Szerző Dienes Erika
Cím A bábjátékról
Alcím Szöveggyűjtemény
Kiadó ELTE Eötvös Kiadó
Kiadás éve 2010
Terjedelem 132 oldal
Formátum A/4, ragasztókötött
ISBN ELTE03
Eredeti ár:
1.300 Ft

A bábjáték – természetéből adódó, eredendő komplexitásával – a művészeti nevelés, az alkotással nevelés egyik legfontosabb eszköze. A Dienes Erika által szerkesztett szöveggyűjtemény válogatott szemelvények segítségével ad betekintést a bábjáték történetébe, pedagógiai-pszichológiai kérdéseibe, dramaturgiai problémáiba, műfaji kérdéseibe.

Leírás

A bábjáték – természetéből adódó, eredendő komplexitásával – a művészeti nevelés, az alkotással nevelés egyik legfontosabb eszköze. A Dienes Erika által szerkesztett szöveggyűjtemény Granasztói Szilvia, Polcz Alaine, Szentirmai László, Tömöry Márta, Tarbay Ede és más szerzők írásaiból válogatott szemelvények segítségével ad betekintést a bábjáték történetébe, pedagógiai-pszichológiai kérdéseibe, dramaturgiai problémáiba, műfaji kérdéseibe.

Bércesi-Dienes Erika képzőművész, jelmez-, díszlet-, bábtervező, művésztanár Sárospatakon született 1964-ben. Tanulmányait a Képző- és Iparművészeti Szakközépiskolában (textil szakon), a sárospataki Comenius Tanítóképző Főiskolán (rajz szakkollégium) és a Magyar Képzőművészeti Egyetemen (díszlet-, jelmeztervezés szak) végezte. 25 éve az ELTE Tanító- és Óvóképző Kar Vizuális Nevelési Tanszékén vizuális nevelést, bábjátékot tanít.

Szerkesztette: Dienes Erika

Lektor: Bálványos Huba