Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

A Bibliotheca Corvina

Paraméterek

Sorozat Europica Varietas Tokajensis
Szerző Monok István
Cím A Bibliotheca Corvina
Alcím Egy könyvtár sorsa, küldetése és végzete
Kiadó L'Harmattan Kiadó
Kiadás éve 2022
Terjedelem 240 oldal
Formátum B/5, keménytáblás
ISBN 978 963 414 924 8
Eredeti ár:
4.990 Ft
4.491 Ft
Online kedvezmény: 10%

A Bibliotheca Corvina Hunyadi Mátyás király uralkodása dicsőségének egyik jelképe. A király az uralkodói reprezentáció és egy tervezett kulturális politika részeként hozta létre az udvarába érkezett humanisták, illetve az ország értelmiségének, főként főpapoknak a szellemi támogatásával. 

Leírás

A Bibliotheca Corvina Hunyadi Mátyás király uralkodása dicsőségének egyik jelképe. A király az uralkodói reprezentáció és egy tervezett kulturális politika részeként hozta létre az udvarába érkezett humanisták, illetve az ország értelmiségének, főként főpapoknak a szellemi támogatásával. Az ország díszére. Így tudták ezt a kortársak és a közvetlen utódok is. A fényes könyvtár szétszóródása a középkori Magyar Királyság hatalmi helyzetének a megszűnésével egy időben következett be, így a küzdelem az országegyesítésért összefonódott a Corvina darabjainak összegyűjtése gondolatával. Ezért is válhatott a Könyvtár több politikai törekvés szimbólumává, és ezért próbálta meg több hatalmi kör, kulturális közösség a magáénak tudni.
A könyv a Bibliotheca Corvina sorsát követi úgy, hogy bemutatja, hogy az miként alakult küldetéssé és vált végzetté ebben a történetben.

 

L’Harmattan Kiadó, 2022.

A L’Harmattan Kiadó és a Tokaj-Hegyalja Egyetem közös kiadása
Europica Varietas Tokajensis–sorozat

Írta: Monok István