Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

A C programozási nyelv

Paraméterek

Szerző Kernighan, Brian W. – Ritchie, Dennis M.
Cím A C programozási nyelv
Alcím Az ANSI szerint szabványosított változat
Kiadó Műszaki Könyvkiadó
Kiadás éve 2006
Terjedelem 292 oldal
Formátum B/5, ragasztókötött
ISBN 963 16 0552 3
Ár:
2.490 Ft
2.241 Ft
Kedvezmény: 10%

A könyvet mindazoknak ajánljuk, akik meg kívánnak ismerkedni a C nyelvvel (programozók, programozást tanuló egyetemi hallgatók), vagy a korábban megszerzett tudásukat fel kívánják frissíteni.

Leírás

A Műszaki Kiadó a szerzők korábban több kiadást megért könyvének egy új, átdolgozott kiadását adja a C nyelvvel ismerkedők kezébe. A sikeres alapkiadás utáni időben az ANSI szabványosította a C nyelvet, ami néhol a nyelv szintaktikájának változtatását vonta maga után. A szerzők ennek megfelelően dolgozták át (sőt, valójában újraírták) könyvüket, kiegészítve olyan fejezetekkel, mint a szabványosított könyvtári eljárások leírása és használata, vagy a UNIX operációs rendszerhez való (most már szabvány szerint rögzített) kapcsolódás. Külön előnyt jelent, hogy a szabványos C nyelvű programok a legtöbb számítógépen változatás nélkül futtathatók, és a szabványosított C nyelv már rendkívül sok szempontból közelíti a ma gyakran használt C++ nyelvet.
A könyvet mindazoknak ajánljuk, akik meg kívánnak ismerkedni a C nyelvvel (programozók, programozást tanuló egyetemi hallgatók), vagy a korábban megszerzett tudásukat fel kívánják frissíteni. Ezt segíti a könyvben ismertetett számos kidolgozott példa (közöttük néhány ínyencség a programozók számára), valamint a kezdők számára beépített sok megoldandó feladat. Mivel ma a legtöbb programrendszer (operációs rendszerek, fordítóprogramok, stb.) C nyelven íródott, így ma már az alapvető számítástechnikai ismeretekhez hozzátartozik a C nyelv ismerete is.
 
Fordította: Molnár Ervin