Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

A Csillagépület

Paraméterek

Szerző Oláh Miklós
Cím A Csillagépület
Kiadó Bába Kiadó
Kiadás éve 2005
Terjedelem 108 oldal
Formátum A/5, ragasztókötött
ISBN 963 9511 98 6
Eredeti ár:
1.835 Ft
1.651 Ft
Online kedvezmény: 10%

Érdekes tény, hogy a Csillag börtönről, mint épületről, mint építészeti és művészeti alkotásról alig adtak közre ismertetést, cikket, könyvet. Ugyanez vonatkozik a Mars térre, valamint a szomszédos – árvíz után létesített – épületekre is (laktanya, ipariskola). E könyvben fontosnak tartottuk megjelölni a kijelölt terület építészeti sajátosságait és lehetőségeit, a korabeli Mars teret, az egyes épületeket, azok funkcióit, valamint építészeti és díszítőművészeti értékeit.

Leírás

„… Érdekes tény, hogy a Csillag börtönről, mint épületről, mint építészeti és művészeti alkotásról alig adtak közre ismertetést, cikket, könyvet. Ugyanez vonatkozik a Mars térre, valamint a szomszédos – árvíz után létesített – épületekre is (laktanya, ipariskola). E könyvben fontosnak tartottuk megjelölni a kijelölt terület építészeti sajátosságait és lehetőségeit, a korabeli Mars teret, az egyes épületeket, azok funkcióit, valamint építészeti és díszítőművészeti értékeit. Fejezetet szenteltünk a meg nem valósult és nem is publikált bővítési terveknek, az épületmodernizáció megvalósult elemeinek…
… Ez a mű tisztelgés építészeti, művészeti emlékeink előtt is, melynek számos értékét találjuk ezen a sokak által periferikusnak tartott területen is. Kötelezőnek tartjuk az értékek bemutatását, megőrzését, óvását, a hagyományok éltetését a szükségszerűen elvégzendő modernizálás körülményei között is.
Fogadják a könyvet úgy, mint a történeti kutatás részeredményeinek publikálást, amelyen csak bizonyos részei törekedhettek a teljességre, de igyekszik számba venni, bemutatni a magyar börtönépítészet eredményeinek egy fejezetét…”

 

Bába Kiadó, 2005.

Írta: Oláh Miklós

 

Kapcsolódó témakör:

Helytörténet - Csongrád-Csanád megye