Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

A depresszió kognitív terápiája

Paraméterek

Sorozat Kognitív viselkedésterápiás sorozat
Szerző Beck, Aaron T. – Rush, A. John – Shaw, Brian F. – Emery, Gary
Cím A depresszió kognitív terápiája
Kiadó Animula Kiadó
Kiadás éve 2003
Terjedelem 325 oldal
Formátum B/5, ragasztókötött
ISBN ANIM01
Ár:
4.500 Ft
4.275 Ft
Kedvezmény: 5%

Ez a világhírű monográfia, amely angolul 1979-ben jelent meg, egycsapásra ismertté és elfogadottá avatta a depresszió jelenségének kognitív megközelítését és az arra alapozott terápiás megoldásokat. 

Leírás

Magyarul témaelső! Ez a világhírű monográfia, amely angolul 1979-ben jelent meg, egycsapásra ismertté és elfogadottá avatta a depresszió jelenségének kognitív megközelítését és az arra alapozott terápiás megoldásokat. A munka sokévi kutatás és klinikai gyakorlat lecsapódása, s az a jelentős – és a klinikusok előtt többnyire nem ismert – változás előzte meg, amelyet a viselkedéstudományokban a kognitív irányzat kísérleti eredményei hoztak.
A szerzők kísérleti pszichológiai eredmények alapján, hosszú évek során jutottak el odáig, hogy teljesen átfogalmazzák a depresszió addigi lélektani elméleteit; és a depresszió megértésében a leglényegesebb elemnek azt a momentumot tartsák, ahogyan a beteg leírja önmagát és tapasztalatait. A depressziós beteg általában negatívan értékeli saját magát, a külvilágot és a jövőt – negatív konstrukcióival eltorzítja a valóságot. A kognitív viselkedésterápiának nevezett kezelési mód ezeknek a gondolati torzításoknak a korrekcióját célozza. 
Végeredményben egy nagyon kiérlelt, megalapozott kezelési kézikönyv született (az angol kiadás 424 oldal!), amely most a hazai olvasóknak is közkincse lehet.
 
Írta: Aaron T. Beck – A. John Rush – Brian F. Shaw – Gary Emery
Fordította: Adorján Zsolt, Figusch Zoltán