Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

A folliculo-luteális funkció meghatározó szerepe az emberi reprodukcióban

Paraméterek

Szerző Siklósi György
Cím A folliculo-luteális funkció meghatározó szerepe az emberi reprodukcióban
Kiadó Medicina Könyvkiadó
Kiadás éve 2017
Terjedelem 240 oldal
Formátum B/5, keménytáblás
ISBN 978 963 226 633 6
Eredeti ár:
4.800 Ft
A szerző elsőként ismeri fel és bizonyítja az ovulációs ciklusok hormonális jellemzőinek (folliculo-luteális funkció, FLF) eddig ismeretlen, meghatározó szerepét az emberi reprodukcióban.

Leírás

A szerző elsőként ismeri fel és bizonyítja az ovulációs ciklusok hormonális jellemzőinek (folliculo-luteális funkció, FLF) eddig ismeretlen, meghatározó szerepét az emberi reprodukcióban.
2A FLF – a folliculáris oestradiol-, majd luteális progeszteronszint függvényében – az endometrium jellemzőinek kialakítása révén határozza meg a kialakuló placenta adottságait és általa a terhesség egész további kimenetelét. A FLF különböző fokú elégtelensége (FLE) okozza az emberi reprodukció csaknem valamennyi zavarát. A FLF kisfokú elégtelensége (FLE I. fokozat) áll a koraszülés, intrauterin növekedési retardáció (IUGR) és praeeclampsia hátterében, a FLF közepes elégtelensége (FLE II. fokozat) első és második trimeszterbeli vetélést (ismétlődés esetén szokványos vetélést), legkifejezettebb elégtelensége (FLF III. fokozat) pedig fogamzásra való képtelenséget (tartós fennállás esetén meddőséget) eredményez. A fogamzás ciklusának különböző fokú elégtelensége képezi a kívánt terhességek során országosan is magas arányban (38–40%) előforduló felsorolt terhességi szövődmények hátterét. A korral arányosan romló reproduktív funkció hátterében is az egyre gyakoribb különböző fokú FLE áll. A FLF fogamzás előtti kontrollált rendezésével a felsoroltak előfordulása nagyságrenddel, kevesebb mint tizedére csökken. A folliculogenesis rendezése töredékére csökkenti a véletlenszerűen előforduló, főként számbeli kromoszóma-rendellenességek előfordulását is. A könyv emellett „hormonális ékrezekció”-nak elnevezett új módszert ismertet a PCOS-hoz társuló anovulatiós meddőség sikeres kezelésére. A Szerző valamennyi megállapítását reprezentatív beteganyagon végzett vizsgálatokra és kezelési eredményekre alapozza. Módszerének széles körű alkalmazása példátlanul egészséges generációk születését és a szülések számának 25–30%-os növekedését eredményezné.