Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

A görög művészet

Paraméterek

Szerző Cornelia Isler-Kerényi
Cím A görög művészet
Kiadó Gondolat Kiadó
Kiadás éve 2020
Terjedelem 72 oldal
Formátum B/5, keménytáblás
ISBN 978 963 556 096 7
Eredeti ár:
3.800 Ft
3.420 Ft
Online kedvezmény: 10%

Ez a kötet nem szokványos görög művészettörténet. Jóllehet szerzője is kronologikus rendben haladva és illusztrációk segítségével ad áttekintést az ókori görög művészet főbb korszakairól, a legújabb tudományos eredményekből kiindulva tömören összefoglalja mindazt, amit több évtizedes saját kutatásai alapján érdemesnek tart elmondani a görög művészet lényegéről, mindvégig hangsúlyozva annak társadalom- és vallástörténeti összefüggéseit. 

Leírás

Ez a kötet nem szokványos görög művészettörténet. Jóllehet szerzője is kronologikus rendben haladva és illusztrációk segítségével ad áttekintést az ókori görög művészet főbb korszakairól, a legújabb tudományos eredményekből kiindulva tömören összefoglalja mindazt, amit több évtizedes saját kutatásai alapján érdemesnek tart elmondani a görög művészet lényegéről, mindvégig hangsúlyozva annak társadalom- és vallástörténeti összefüggéseit. A szöveg mellett, azzal egyenértékűként a szerző által gondosan válogatott, különleges darabokat is tartalmazó, bőséges képanyagban gyönyörködhetünk.
Cornelia Isler-Kerényi (Kerényi Kornélia) klasszika-archeológus, ókorkutató, Kerényi Károly lánya 1942-ben született Budapesten, majd Svájcban nőtt fel; egyetemi tanulmányait Münchenben és Zürichben végezte. Kutatásainak egyik fő súlypontja a Kr. e. 6–5. századi görög vázafestészet. Alapvető monográfiákat írt az archaikus és klasszikus kori Dionüszosz-ábrázolások ikonográfiájáról.