Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

A gyümölcskertészet elemei

Paraméterek

Szerző Bernátsky Jenő
Cím A gyümölcskertészet elemei
Alcím Különös tekintettel a gyümölcsfák betegségei elleni védekezésre
Kiadó Bába Kiadó
Kiadás éve 2011
Terjedelem 186 oldal
Formátum A/5, ragasztókötött
ISBN 978 963 319 023 4
Eredeti ár:
2.200 Ft
1.980 Ft
Online kedvezmény: 10%

Akinek némi-nemű kedve van hozzá és kis kerttel is rendelkezik, a gyümölcsfaoltást magától is megtanulhatja. Nem valami ördöngős mesterség az. Félig-meddig intelligens embert néhány nap alatt meg lehet rá tanítani. Könyv után is megtanulható, de csak két feltétel alatt...

HASONMÁS KIADÁS

Leírás

Akinek némi-nemű kedve van hozzá és kis kerttel is rendelkezik, a gyümölcsfaoltást magától is megtanulhatja. Nem valami ördöngős mesterség az. Félig-meddig intelligens embert néhány nap alatt meg lehet rá tanítani. Könyv után is megtanulható, de csak két feltétel alatt: először is egyszer-kétszer mégis csak meg kell nézni a gyakorlatban, hogy mások hogyan csinálják; másodszor a könyvben az oltásról szóló fejezet minden sorát ismételten el kell olvasni, még mielőtt oltani akarunk, de utólag is, amikor már néhány oltással megpróbálkoztunk.
A kezdők kedvéért, akik félve fognak hozzá és első próbálkozásaik közben mindenképpen sok hibát követnek el, külön is megemlékezem a következőkről.
1. Tessék legelőször csak a szemzést begyakorolni. Kár volna gyakorlatlan kézzel az aránylag nehezebb párosítással, lapozással vagy ékoltással bajlódni; hiszen a szemzés könnyebb és rendszerint biztosabb eredménnyel jár.
2. A szemzést tessék előbb rózsán megpróbálni, szabad ég alatt, nyáron. Tehát néhány kiültetett, meggyökeresedett és kizöldült, erőstörzsű vadrózsára van szükségünk.
3. Mikor szemezzünk rózsát? Első virágzás után!

Az Athenaeum Irodalmi és Nyomdai R. T. Gazdasági Tanácsadó–sorozatában 1928-ban megjelent mű hasonmás kiadása.

Írta: Dr. Bernátsky Jenő egyetemi magántanár