Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

A háziállatok funkcionális anatómiája 2.

Paraméterek

Szerző Fehér György
Cím A háziállatok funkcionális anatómiája 2.
Alcím Zsigertan – Az emésztőkészülék – A légzőkészülék – A húgyszervek és a nemi készülékek – Értan
Kiadó Tánckönyv Kft.
Kiadás éve 2005
Terjedelem 324 oldal
Formátum A/4, ragasztókötött
ISBN 978 615 82086 3 5
Eredeti ár:
5.900 Ft

Az összehasonlító állatanatómia egyik legfontosabb magyar nyelvű szakkönyvének utolsó kiadása 2005-ben jelent meg, ennek változatlan utánnyomása készült el 2022-ben. Az állatorvosi praxis, az alkalmazott kutatás és az oktatás mai igényeinek megfelelően rendszerezésében a szerkezet és a funkció egységét tükrözi, a szerveket, szervrendszereket fejlődésükkel és működésükkel szoros egységben ismerteti.

Leírás

Az összehasonlító állatanatómia egyik legfontosabb magyar nyelvű szakkönyvének utolsó kiadása 2005-ben jelent meg, ennek változatlan utánnyomása készült el 2022-ben. Az állatorvosi praxis, az alkalmazott kutatás és az oktatás mai igényeinek megfelelően rendszerezésében a szerkezet és a funkció egységét tükrözi, a szerveket, szervrendszereket fejlődésükkel és működésükkel szoros egységben ismerteti. Az egyes fejezetekben tipográfiai megkülönböztetéssel elkülöníti egymástól az oktatáshoz és a szakállatorvos-képzéshez szükséges tananyagot; ugyanakkor hivatkozásokkal és kiegészítő magyarázatokkal az állatorvosi gyakorlatot, a diagnosztikai, belgyógyászati, szülészeti, sebészet, kórbonctani és élelmiszerhigiéniai tevékenységeket is szolgálja.

Dr. Fehér György (1928–2009) az Állatorvos-tudományi Egyetem Anatómiai és Szövettani Tanszék tanszékvezető egyetemi tanára háziállatok, elsősorban házimadarak funkcionális anatómiájával, keltetésbiológiával, a növekedés, a fejlődésgátlás, a húsminőség vizsgálati módszereivel foglalkozott. Több nyelvre lefordított anatómiai könyvei a magyar állatorvos-szakirodalom klasszikus munkái, az általa közel húsz évig vezetett Anatómiai és Szövettani Tanszéken anatómiai boncteremből, szövettani gyakorló- és előadó-teremből álló, nemzetközileg is magas színvonalú oktatóegységet alakított ki. Jelentős állatorvos-történeti és agrárpedagógiai tevékenysége is, egész élete során gyűjtötte és rendszerezte a magyar állatorvos-tudomány múltjára vonatkozó kéziratos és tárgyi emlékeket, a szakma kiemelkedő személyiségeinek életrajzait és munkásságuk egyéb dokumentumait. Vezető szerepet játszott az európai állatorvos-anatómusok X. (1975) és XVI. (1987) budapesti kongresszusának megszervezésében. A nemzetközi anatómiai nómenklatúra bizottságok tagjaként aktív szerepet vállalt a nemzetközileg elfogadott anatómiai szakkifejezések kialakításában.

 

Tánckönyv Kft. (Agrárkönyvek), 2022.

Eredeti megjelenés: Mezőgazda Kiadó, 2005.

Írta: dr. Fehér György

Lektor: dr. Sótonyi Péter

Illusztrálta: Csavlek András és Szunyoghy András

 


 

Kapcsolódó témakör:

Állatorvos-tudomány