Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

A helyi közösség erőforrásai

Paraméterek

Sorozat KN Szer-Tár
Cím A helyi közösség erőforrásai
Kiadó Magyar Környezeti Nevelési Egyesület
Kiadás éve 1998
Terjedelem 44 oldal
Formátum A/4, irkafűzött
ISBN 963 03 5871 1
Eredeti ár:
950 Ft

Ez a füzet tanártovábbképző műhelyek vezetőinek készült; olyanoknak, akik a pedagógusoknak abban szeretnének segítségükre lenni, hogy a környezeti nevelés (KN) során a település helyi közösségét mint erőforrást tudják hasznosítani.

Leírás

Ez a füzet tanártovábbképző műhelyek vezetőinek készült; olyanoknak, akik a pedagógusoknak abban szeretnének segítségükre lenni, hogy a környezeti nevelés (KN) során a település helyi közösségét mint erőforrást tudják hasznosítani. A helyi közösség erőforrásai érdekesek lehetnek minden korosztálybéli diák számára, és segítik a tanárt reális célok kitűzésében. Ha a műhelyen részt vevő pedagógusok a tanterem falain túl is tanulmányi tapasztalatokhoz szeretnék juttatni osztályaikat, akkor ez a füzet segítségükre lehet a kezdeteknél, hiszen a felhasználható helyi közösségi erőforrások széles skáláját mutatja be a 15 perces vendégelőadásoktól a félnapos tanulmányi kirándulásokon keresztül a diákok által a közösségért végzett munkákig. Ez a füzet a „helyi közösség erőforrásai” kifejezés magyarázatával kezdődik. Ezt egy vezérfonal követi, amely a helyi közösségi erőforrásokra támaszkodó programok használatára sarkalló műhelyek megtartását segíti, majd az ebből a megközelítésből származó előnyök magyarázata és tipikus példák következnek. A füzet hét gyakorlattal végződik, amelyek a műhelyeken – akár módosítva is – felhasználhatók. A füzet remélhetően segítség lesz a továbbképzésben részt vevők lelkesítéséhez, hogy ők is hasznosítsák a saját közösségükben fellelhető erőforrásokat.

A sorozat az EE-Toolbox-Workshop Resources Manual (szerk.: Monroe, M. C. – Cappaert, D.) adaptálása. Elsődleges célja a (tanár továbbképző) műhelyek megtervezésének segítése, de tanórák, (kereszt)tantervek vagy más programok szervezéséhez is ad elvi és gyakorlati útmutatást.

KN Szer-Tár – Műhelyszervezési kézikönyvek

Írta: Osborn, Nancy A.

Fordította: Darvas Katalin

Magyar viszonyokra adaptálta: Barabás Katalin

Sorozatszerkesztő: Victor András