Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

A hengerezés kézikönyve

Paraméterek

Szerző Stull, Kyle
Cím A hengerezés kézikönyve
Alcím SMR-rel a sérülések megelőzéséért, a mozgékonyabb, hajlékonyabb testért és a teljesítmény fokozásáért
Kiadó Jaffa Kiadó
Kiadás éve 2018
Terjedelem 250 oldal
Formátum B/5, ragasztókötött
ISBN 978 963 475 109 0
Ár:
3.990 Ft
3.591 Ft
Kedvezmény: 10%

Rossz a tartásod? Gyakran sajog-nyilall a hátad, a derekad, a vállad? Merevnek és nehézkesnek érzed magad? Gyakran megsérülsz? Kyle Stull hivatásos masszázsterapeuta, erő- és állóképességi, illetve korrekciósgyakorlat-specialista, a hengerezés elismert szakértője segít, hogy megszabadulj a fájdalmaktól, visszanyerd a mozgékonyságodat, és könnyed természetességgel mozogj, akár gyerekkorodban.

Leírás

A hengerezés tudománya a fitnesz világának egyik legféltettebb titka. A henger a jó közérzet záloga: bizonyítottan serkenti a vérkeringést, felkészíti az izmokat a fokozott igénybevételre, felgyorsítja a regenerációt. Rossz a tartásod? Gyakran sajog-nyilall a hátad, a derekad, a vállad? Merevnek és nehézkesnek érzed magad? Gyakran megsérülsz? Kyle Stull, a hengerezés elismert szakértője segít, hogy megszabadulj a fájdalmaktól, visszanyerd a mozgékonyságodat, és könnyed természetességgel mozogj, akár gyerekkorodban. A hengerezés kézikönyve a legfrissebb tudományos kutatásokra támaszkodva, lépésről lépésre mutatja be a szivacshengerezési technikákat. Megtudhatod, hogyan használd biztonságosan és hatékonyan, valamint azt is, hogy a különböző típusú hengerek mire valók. Megismertet a különböző testrészeid hengerezési módjaival, és megtanít arra, miként ötvözd a hengerezést más módszerekkel, hogy az eredményeid tovább javuljanak. Ezenkívül a helyes légzési és nyújtási technikákat is elsajátíthatod. Hajlékonyabbá válhatsz, és a regenerációd is jelentősen felgyorsul! A könyvből szerzett ismeretek alapján összeállíthatod a saját, személyre szabott programod, amely megoldást jelent a problémáidra! A hengerezés kézikönyve azoknak szól, akik mozgás segítségével szeretnének javítani az életminőségükön. Olyan – mindenki számára járható – utat mutat, amely a rehabilitációtól a csúcsteljesítményig vezet. Eddz, pihenj és gurulj a sikerért!

Kyle Stull hivatásos masszázsterapeuta, erő- és állóképességi, illetve korrekciósgyakorlat-specialista. Kyle az egészségtudomány területén szerzett doktori címet, a rehabilitáció témakörében MSc diplomával, a sportmenedzsmentében pedig BSc diplomával rendelkezik. Csak pár évet kell visszamenni az időben, hogy Te legyél a legfurcsább sportoló az edzőteremben, mert az edzésed elején és végén hengerezel. Ma már szinte minden profi edzőteremben megtalálható ez az eszköz, sőt sokan otthonra is beszerzik a regenerációt elősegítő SMR-hengert. Itt a lehetőség, hogy megtanuld a hengerezés fortélyait, ez a könyv ebben nagy segítségedre lesz.

Lakatos Péter, StrongFirst Master oktató, Carlson Gracie Jiu Jitsu – fekete öv

 

Írta: Kyle Stull

Fordította: Tóth Szabolcs

Tartalom

Előszó

I. Alapok

1. A hengerezés tudományos háttere

2. A hengerezés előnyei

3. Hengerezés és biztonság

4. A hengerezéshez szükséges eszközök

II. Technikák

5. A talp, a lábfej és a lábszár

6. A comb

7. A csípő

8. A mellkas és a hát

9. A váll és kar

III. Programozás

10. A teljes test értékelése

11. Bemelegítés

12. Flexibilitás

13. Regeneráció

14. Rehabilitáció

Felhasznált irodalom

Köszönetnyilvánítás

A szerzőről