Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

A kékszakállú herceg vára - libretto

Paraméterek

Sorozat Kétnyelvű operaszövegkönyvek
Szerző Bartók Béla
Cím A kékszakállú herceg vára – libretto
Alcím Kétnyelvű operaszövegkönyv
Kiadó Eötvös József Könyvkiadó
Kiadás éve 2000
Terjedelem 27 oldal
Formátum B/5, irkafűzött
ISBN 963 9316 04 0
Eredeti ár:
755 Ft
717 Ft
Online kedvezmény: 5%
A szövegkönyv, a cselekmény menetének előre történő gondos áttanulmányozása lehetővé teszi a maradéktalan műélvezetet a színházban, nem kell a feliratok silabizálásával foglalkozni, megosztván a figyelmet szöveg és cselekmény közt oly módon, hogy tekintetünket állandóan a színpad fölé emeljük.

Leírás

Az Eötvös József Könyvkiadó kétnyelvű librettósorozatát az új helyzet hívta létre, nevezetesen az a körülmény, hogy ma már a Magyar Állami Operaház is – hasonlóan a világ dalszínházainak túlnyomó többségéhez – az operákat eredeti nyelven adja elő. A szövegkönyv, a cselekmény menetének előre történő gondos áttanulmányozás a leehetővé teszi a maradéktalan műélvezetet a színházban, nem kell a feliratok silabizálásával foglalkozni, megosztván a figyelmet szöveg és cselekmény közt oly módon, hogy tekintetünket állandóan a színpad fölé emeljük.
Sorozatunk a honi dalszínházak és a Magyar Rádió műsorán szereplő fontosabb operák szövegkönyvét kínálja önöknek eredetiben és magyar fordításban egyaránt, komoly segítséget nyújtva az otthoni zenehallgatáshoz is, hiszen például az éterből érkező operaközvetítéseket „menet közben” lehet nyomon követni velük. Az immáron klasszikusnak számító operafordítások (Ábrányi Emil, Harsányi Zsolt, Lányi Victor, Nádasdy Kálmán, Romhányi József, Blum Tamás és mások némely munkái) sorozatunkban éppúgy teret kapnak, mint a közkedvelt dalművek legfrissebb tolmácsolásai. A magyar operák szövegét valamely világnyelven is közreadjuk, tekintettel lévén a hazánkba látogató külföldi operabarátokra is. Reméljük, a publikum jó szívvel fogadja kezdeményezésünket, hiszen érette történik minden.
Írta: Bartók Béla
Sorozatszerkesztő: Baranyi Ferenc
 
Kapcsolódó kiadvány: