Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

A legszebb gyerekkori szertartások

Paraméterek

Sorozat Móra Családi Iránytű
Szerző Kunze, Petra – Salamander, Catharina
Cím A legszebb gyerekkori szertartások
Alcím A születéstől az iskoláig
Kiadó Móra Ferenc Könyvkiadó
Kiadás éve 2013
Terjedelem 160 oldal
Formátum A/5, ragasztókötött
ISBN 978 963 11 9385 5
Ár:
2.990 Ft
2.541 Ft
Kedvezmény: 15%

Ez a kézikönyv segít önnek abban, hogy kielégítse gyermekeinek a biztonság és védettség iránti igényét, kiegyensúlyozottabbá tegye hétköznapjaikat.

Leírás

Valamennyi általunk ismert kultúrát szertartások sűrű hálója szövi át. Végigkísérnek bennünket életünk sorsfordító pillanatain, és segítenek helytállni a mindennapok kihívásai közepette. Kultúrkörünkben sokan már észre sem veszik, mennyi rítus vesz körül bennünket. Az ilyen emberek a szertartásokat meghaladottnak tartják, és úgy vélik, hogy nélkülük is boldogulnak. Gyakran azonban egy csapásra megváltozik a véleményük, amint gyermekük születik. A kicsik ragaszkodnak szokásaikhoz, kérlelik szüleiket, hogy sokadszor is a kedvenc esti meséjüket olvassák fel nekik, és alig győzik kivárni az olyan ünnepeket, mint a karácsony, a születésnap vagy a húsvét. Ilyenkor elvárják, hogy minden ugyanúgy történjen, mint az előző és az azt megelőző évben. Nekünk, felnőtteknek néha ez már egy kicsit túlzottnak tűnik. Tényleg újra kellene élesztenünk gyermekkorunk porlepte hagyományait? Valóban szükségünk van életünkben szertartásokra és szigorú menetrendekre? Igen! Mert az ember olyan élőlény, aki ragaszkodik a szokásaihoz – főleg a legkisebbek, akik különösen igénylik a kiszámítható szabályokat és forgatókönyveket.
Ez a kézikönyv segít önnek abban, hogy kielégítse gyermekeinek a biztonság és védettség iránti igényét, kiegyensúlyozottabbá tegye hétköznapjaikat. Ha megismeri az idevezető utat, hamar el fog rajta csodálkozni, milyen sok örömet találnak mindannyian az apró szertartásokban – sőt rá fog jönni, hogy a szertartások mennyire gazdaggá tudják tenni a család életét és a gyermekkel töltött perceket. Megtudhatja, hogy éppen a gyermekek életében mekkora jelentősége van a szokásoknak. Megismerkedhet olyan szertartásokkal, amelyek a család segítségére lehetnek a mindennapi feladatok megoldásában, emellett sok hasznos tudnivalót, jól bevált vagy új szertartást talál a könyvben az ünnepi pillanatokra és a gyermekek életének nehéz időszakaira is.
 
Fordította: Schleicher Dóra 

Tartalom

Előszó
1. fejezet
A szertartások életünk kísérői
A szertartások egyidősek az emberiséggel
Tartalmasabb családi élet
2. fejezet
Szertartások a gyerekek hétköznapjaiban
Szertartásokkal indul a nap
Így öröm az evés
Szertartások a szabadidőben
Jó estét, jó éjszakát!
3. fejezet
Fontos lépések és nehéz időszakok
Az életbe vezető út megkönnyítése
Segítség válsághelyzetekben kisgyerekek számára
Első elválások az otthontól
A hétköznapok válságai is legyőzhetők
4. fejezet
Szertartások különleges alkalmakra
A családi élet ritualizálása
Kerek egy esztendő szertartásai
Hasznos könyvek és weboldalak