Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

A lemez két oldala (hangoskönyv)

Paraméterek

Sorozat Móra Hangoskönyvek
Szerző Janikovszky Éva
Cím A lemez két oldala (hangoskönyv)
Alcím Pécsi Ildikó előadásában
Kiadó Móra Ferenc Könyvkiadó
Kiadás éve 2007
Formátum Audio CD
ISBN 978 963 11 8391 7
Eredeti ár:
3.490 Ft

Milyen lemezek ezek? És miben különbözik az egyik oldaluk a másiktól? Hát igen, vannak problémák, amelyekkel szembe kell néznünk… Erre vállalkozik Janikovszky Éva vidám „lemezgyűjteménye”, melyet Pécsi Ildikó olvas fel.

Leírás

Milyen lemezek ezek? És miben különbözik az egyik oldaluk a másiktól? Hát nézzük csak. A lemez egyik oldalán például ez áll:

(A feleség szövege este otthon.)

„Hát vedd már egyszer tudomásul, hogy éppen olyan dolgozó ember vagyok, mint te! Csakhogy én reggel ötkor kelek, lerohanok kifliért és tejért, és keltek mindenkit, és felhozom az újságot és reggelit adok és uzsonnát csomagolok, és kiszellőztetek és beágyazok, hogy mire munkába indulok, már alig állok a lábamon, és ledolgozom a nyolc órát, aztán bevásárolok, cipekedek, főzök és mosogatok, és sose látom a krimi elejét de ha megkérdezem, hogy melyik volt az áldozat, akkor én vagyok, akkor én vagyok a hülye. Hát az is vagyok, legalább is ti annak néztek engem.”

Ugye mennyire igaza van? Csakhogy ezeknek a lemezeknek van másik oldaluk is. És a másik oldalon más a szöveg is. De az előadó ugyanaz.

Például:

(Ugyanaz a feleség, otthon a vendégeknek.) „Mi az, hogy győzöm? Ezt a kis vacsorát? Nincs ebben semmi boszorkányság. Délután, ha hazafelé jövök, úgyis útbaesik a hentes, a zöldséges…”

Hát igen, vannak problémák, amelyekkel szembe kell néznünk… Erre vállalkozik Janikovszky Éva vidám „lemezgyűjteménye”, melyet Pécsi Ildikó olvas fel.

 

Móra Ferenc Könyvkiadó, 2007.

Audio CD

Írta: Janikovszky Éva

Felolvassa: Pécsi Ildikó

 

Kapcsolódó kiadvány:

Janikovszky Éva: A lemez két oldala (könyv)