Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

A magyar időszaki kiadványok repertóriumai II.

Paraméterek

Sorozat Nemzeti Téka
Szerző Borsos Attila
Cím A magyar időszaki kiadványok repertóriumai II.
Alcím Annotált bibliográfia
Kiadó Országos Széchényi Könyvtár
Kiadás éve 2008
Terjedelem 250 oldal
Formátum A/5, ragasztókötött
ISBN 978 963 693 113 1
Ár:
1.200 Ft
1.080 Ft
Kedvezmény: 10%

Ez a kiadvány egyszerűbbé, gyorsabbá teszi a felhasználó számára a könyvtári hírlap- és folyóirat-állomány használatát, a bennük rejlő információk megszerzését.

Leírás

A mai felgyorsult világunkban nincs időnk végigböngészni a lapok régebbi évfolyamait – ha van az adott lapnak repertóriuma, perceken belül megtudjuk, hogy az általunk keresett cikk melyik évfolyam, melyik számában érhető el. Ez a kiadvány egyszerűbbé, gyorsabbá teszi a felhasználó számára a könyvtári hírlap- és folyóirat-állomány használatát, a bennük rejlő információk megszerzését.
Kertész Gyula A magyar időszaki kiadványok egyedi repertóriumai címmel, 1990-ben megjelent munkája volt az első jelentős vállalkozás a repertóriumok feltárása történetében, hiszen ez a másodfokú bibliográfia adta meg az első lehetőségét annak, hogy a repertóriumok addig ismeretlen területéről áttekintést kapjunk. Ezt az 1986 végén befejezett vállalkozást folytatja kiadványunk, amely az elmúlt húsz év újonnan elkészült repertóriumait regisztrálja és ismerteti. Tartalmazza továbbá a korábban megjelent, de Kertész Gyula gyűjtőkörébe nem tartozó, nem egyedi mutatókat is. Bibliográfiánk teljes mértékben könyvtárszakmai kiadvány, amelyet hasznosan lehet majd forgatni mindazoknak, akik a hírlapok, folyóiratok és évkönyvek tartalma iránt érdeklődnek, akiket a bennük fellelhető cikkek, tanulmányok, képek, irodalmi szövegek megjelenési helyét mutató repertóriumokról kívánnak információkat szerezni.
 
Lektor: Lakatos Éva 

Tartalom

Előszó
Használati útmutató
Rövidítések jegyzéke
Bibliográfia
Személynévmutató
Tárgymutató