Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

A makroszkópos és mikroszkópos anatómia alapjai

Paraméterek

Szerző Wenger Tibor
Cím A makroszkópos és mikroszkópos anatómia alapjai
Alcím 2., bővített kiadás
Kiadó Semmelweis Kiadó
Kiadás éve 2018
Terjedelem 290 oldal
Formátum B/5, ragasztókötött
ISBN 978 963 331 454 8
Eredeti ár:
4.200 Ft

A tankönyv második, bővített kiadása az emberi szervezet morfológiájával és az egyes szervek-szervrendszerek kialakulásával ismerteti meg az olvasót. Ajánljuk a tankönyvet minden, felsőfokú (orvos-, fogorvos-, gyógyszerész-, főiskolai kar hallgatói) és magasabb szintű középfokú képzésben résztvevőknek, akik az ember szerkezete, azaz saját szervezetünk iránt érdeklődnek, illetve annak elsajátítása későbbi tanulmányaikban nagy segítséget jelenthet.

Leírás

A tankönyv második, bővített kiadása az emberi szervezet morfológiájával és az egyes szervek-szervrendszerek kialakulásával ismerteti meg az olvasót. Hasznos útmutatóul szolgál mindazoknak, akik a szervezet működését, annak kóros elváltozásait tanulmányozzák, hiszen normális morfológiai alapok tudása nélkül a kórosat sem lehet jól megérteni, és főleg nem gyógyítani. Az általános leírások után szervrendszerekként tárgyalja a működés alapjait (keringési rendszer, tápcsatorna, mozgásrendszer stb.). Kiemelt fejezet a keringés és idegrendszer, valamint az ember fejlődése. Minden fejezetben a gyakrabban előforduló megbetegedésekre, gyógyítási lehetőségekre is kitér.

Ajánljuk a tankönyvet minden, felsőfokú (orvos-, fogorvos-, gyógyszerész-, főiskolai kar hallgatói) és magasabb szintű középfokú képzésben résztvevőknek, akik az ember szerkezete, azaz saját szervezetünk iránt érdeklődnek, illetve annak elsajátítása későbbi tanulmányaikban nagy segítséget jelenthet.

 

Semmelweis Kiadó, 2018.

Szerkesztette: Wenger Tibor

Írta: Csáki Ágnes, Heinzlmann Andrea, Kocsis Katalin, L. Kiss Anna, Lukáts Ákos, Magyar Attila, Szabó Arnold, Wenger Tibor

Lektor: Antal Miklós, Halász Béla, Rékási Zoltán