Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

A mentális egészséget és egészségmagatartást befolyásoló tényezők

Paraméterek

Szerző Münnich Ákos
Cím A mentális egészséget és egészségmagatartást befolyásoló tényezők
Kiadó Didakt Kiadó
Kiadás éve 2005
Terjedelem 343 oldal
Formátum B/5, ragasztókötött
ISBN 963 86653 6 x
Ár:
2.880 Ft
2.736 Ft
Kedvezmény: 5%

A tanulmánykötetben a Debreceni Egyetem Szociál- és Munkapszichológiai Tanszékének munkatársai és hallgatói a pszichológiailag megközelíthető, a mentális egészséget és egészségmagatartást befolyásoló tényezőket vizsgálják.

Leírás

A tanulmánykötetben a Debreceni Egyetem Szociál- és Munkapszichológiai Tanszékének munkatársai és hallgatói a pszichológiailag megközelíthető, a mentális egészséget és egészségmagatartást befolyásoló tényezőket vizsgálják. Foglalkoznak az egyén fizikai környezetéhez való viszonyával, a társas kapcsolatok egészségre való hatásával, a környezetünkben élő emberekkel szembeni diszkriminatív viselkedéssel, a kábítószerhasználat elleni harcban az egyéni tényezők és társas kapcsolatok szerepével. A további kutatások segítésére az elemzések alapjául szolgáló adatokat és az általuk kidolgozott pszichológiai vizsgáló eszközöket valamint a kutatások eredményeinek alkalmazását részletesen dokumentálják, melyeket a kötet végén lévő mellékletek tartalmaznak. A tanulmányok végén részletesen irodalomjegyzék áll.
 
Szerkesztette: Dr. Münnich Ákos
Lektor: Kovács Judit

Tartalom

Előszó
A mentális egészség váza a mentális egészség vázlataihoz (Kovács Judit)
Mentális egészség és egészségmagatartás a társas tényezők tükrében (Kun Ágota)
Környezeti attitűdök vizsgálata a lakóhelyi elégedettséggel, a környezeti preferenciával és a környezet megőrzésével összefüggésben (Kun Ágota) 
A diszkriminatív viselkedést meghatározó tényezők vizsgálata (Csizmár Kata – Münnich Ákos)
A középiskolások és a kábítószer: A kábítószer-fogyasztás hátterének feltárása a középiskolások körében (Csukonyi Csilla – Máth János – Münnich Ákos)
A kábítószer-fogyasztás kialakulásának és fenntartásának tényezői a középiskolás fiatalok körében (Csízik Tímea – Fedor György – Münnich Ákos)
A társas támasz megítélése és a középiskolások kábítószer-fogyasztásának lehetséges összefüggései (Csukonyi Csilla – Medvés Dóra – Pántya József – Münnich Ákos)
Az asszertivitás és kábítószerezés kapcsolata a középiskolások körében (Bíró Gergely –Csukonyi Csilla)
Az egyéni érzékenységhez kapcsolódó személyiségjegyek vizsgálata és alkalmazási lehetőségei az egészségmegőrzés terén (Fedor György – Király Zoltán – Münnich Ákos)
A mentális egészség egyik meghatározó faktorának, a szorongásnak a mérése (Király Zoltán)
Mellékletek