Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

A mozgás öröme

Paraméterek

Szerző Kelly McGonigal
Cím A mozgás öröme
Alcím Hogyan segít hozzá a boldogsághoz, a reményhez, a kapcsolatokhoz és a bátorsághoz
Kiadó Ursus Libris Kiadó
Kiadás éve 2022
Terjedelem 208 oldal
Formátum B/5, ragasztókötött
ISBN 978 615 5786 44 0
Eredeti ár:
3.900 Ft
3.510 Ft
Online kedvezmény: 10%

Sokan úgy érzik, hogy a rendszeres testedzéssel járó erőfeszítés kellemetlen, sőt szenvedést okozó. Kelly McGonigal ebben a könyvében ezzel szemben bemutatja, hogyan tehetjük örömforrássá, hogyan szeressünk bele a mozgásba, hogyan kapcsolódik ez össze a legalapvetőbb emberi örömökkel, beleértve az önkifejezést, a társas kapcsolatokat és az önuralmat, és miért nyújthat hatékony ellenszert korunk népbetegségeivel szemben, mint például a depresszió, a szorongás és a magány.

Leírás

Sokan úgy érzik, hogy a rendszeres testedzéssel járó erőfeszítés kellemetlen, sőt szenvedést okozó. Kelly McGonigal ebben a könyvében ezzel szemben bemutatja, hogyan tehetjük örömforrássá, hogyan szeressünk bele a mozgásba. Fény derül arra is, hogyan kapcsolódik ez össze a legalapvetőbb emberi örömökkel, beleértve az önkifejezést, a társas kapcsolatokat és az önuralmat, és miért nyújthat hatékony ellenszert korunk népbetegségeivel szemben, mint például a depresszió, a szorongás és a magány. Számos ember megindító történetét ismerhetjük meg, akik a futás, a teljesítménytúrák, az evezés, az edzőterem-látogatás, vagy éppen a tánc révén leltek rá a reményre, a beteljesülés és az összetartozás érzésére. McGonigal emellett számos szakterület – például az idegtudomány, az evolúcióbiológia és a pszichológia – kutatási eredményeit felvonultatva arra is rávilágít, hogy a testmozgás korántsem csak az izomzat fejlesztéséről szól, ennél talán még fontosabbak az egészségmegőrző és élethosszabbító hatásai, beleértve az agyműködés javítását is.

Kelly McGonigal fantasztikus könyvvel járult hozzá a jóllét tudományos kutatásához, amelyben a testmozgás, a lelki egészség és az együttműködés-orientált viselkedés közötti összetett kapcsolatokat elemzi. Ez a jól megírt, inspiráló történetekben és modern tudományos eredményekben egyaránt bővelkedő mű igazi csemege.

Paul Gilbert, a The Compassionate Mind, a Mindful Compassion és az Overcoming Depression c. könyvek szerzője

 

Ursus Libris Kiadó, 2022.

Írta: Kelly McGonigal

Fordította: Turóczi Attila

 

Kapcsolódó témakörök:

Sporttudomány

Mozgásterápia

Tartalom

Bevezetés
A kiadó megjegyzése

Első fejezet – A kitartás mámora

Második fejezet – Rákattanni

Harmadik fejezet – Közös öröm

Negyedik fejezet – Hadd mozgasson meg!

Ötödik fejezet – Az akadályok legyőzése

Hatodik fejezet – Az ÉLET szeretete

Hetedik fejezet – Hogyan válunk kitartóvá

Zárógondolatok
A szerző megjegyzése a forrásokhoz

Köszönetnyilvánítások

Jegyzetek

A szerzőről

Kapcsolódó kiadványok