Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

A Nap gyermekei

Paraméterek

Szerző Rostás-Farkas György
Cím A Nap gyermekei
Alcím Válogatott írások
Kiadó Cigány Tudományos és Művészeti Társaság
Kiadás éve 1999
Terjedelem 94 oldal
Formátum A/5, ragasztókötött
ISBN 963 03 0652 4
Eredeti ár:
2.000 Ft
1.900 Ft
Online kedvezmény: 5%

Rostás-Farkas György nosztalgiája a tábortűz, amely minden áldott napon máshol gyulladt fel. A vándorélet tüze-lángja, amelyet esténként az író a kertjében gyújt meg, és egymaga üli „körül” és mindig ugyanott.

Leírás

A Nap gyermekét nem lehet nem kedvelni! Gyermek ő valóban, tiszta lélekkel háromszoros tinédzser, matematikailag és mentálisan egyaránt. Talán cseppet sem véletlenül vállalta magára... A Nap fogadott gyermeke. Bronzbarna bőrszíne valójában alkonyatkor is csillanóan fehér... Egy értelmiségi vándor, aki megtalálta magát (az életben is!). Micsoda paradoxon! Ellentmondásos vallomás, de elhiszem neki, hogy a Nap déd-, ük- vagy szépunokája.
Rostás-Farkas György nosztalgiája a tábortűz, amely minden áldott napon máshol gyulladt fel. A vándorélet tüze-lángja, amelyet esténként az író a kertjében gyújt meg, és egymaga üli „körül” és mindig ugyanott. Szereti a nomád lelkeket, a mentális szabadságot, a csendet. Az emlékezés szentsége óvja a bajtól. Ő egyedül sem magányos soha. Vele vannak gondolatai.
 
Illusztrálta: F. Tóth Zsuzsa