Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

A narratív szemléletű családorvoslás kézikönyve

Paraméterek

Szerző John Launer
Cím A narratív szemléletű családorvoslás kézikönyve
Kiadó Medicina Könyvkiadó
Kiadás éve 2023
Terjedelem 272 oldal
Formátum B/5, ragasztókötött
ISBN 978 963 226 874 3
Eredeti ár:
6.900 Ft

A narratív orvoslás segíti a beteget, hogy aktív, felelős szerepet vállaljon saját gyógyulásában, egészsége érdekében. A könyv minden betegekkel dolgozó egészségügyi szakember számára fontos gyakorlati kézikönyv; az oktatással foglalkozó fejezete révén az orvos- és szakdolgozóképzésben is jól használható.

Leírás

A mindennapi betegellátás, orvosképzés hiánypótló kézikönyve jelenik meg magyarul. A történetben való gondolkodás hatására az orvos számára a beteg környezetével, kapcsolatrendszerével együtt, tulajdonságokkal, tevékenységekkel, gondolatokkal, érzelmekkel bíró személyként jelenik meg. Ez jó a betegnek, és jó az orvosnak is: színesedik, hatékonyabbá, örömtelibbé válik a munkája, nem ég ki.

A könyv nehéz helyzetekben eligazít, eszközökkel lát el, segít abban, hogyan kezdjük el, hogyan fejezzük be a konzultációt, milyen szempontok alapján szőjük a beszélgetés fonalát, hogyan és mit kérdezzünk, segít bánni az idővel. A narratív orvoslás segíti a beteget, hogy aktív, felelős szerepet vállaljon saját gyógyulásában, egészsége érdekében. A könyv minden betegekkel dolgozó egészségügyi szakember számára fontos gyakorlati kézikönyv; az oktatással foglalkozó fejezete révén az orvos- és szakdolgozóképzésben is jól használható.

 

Medicina Könyvkiadó, 2023.

Írta: John Launer

Fordította: Czinege Ádám Balázs

Lektor: Dr. Dobó Katalin

 

Kapcsolódó kiadvány:

Varga Katalin szerk.: A szavakon túl