Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

A nevelés szerepe az egészséges magatartás kialakításában és az önpusztító magatartás megelőzésében

Paraméterek

Szerző Kalmár Sándor
Cím A nevelés szerepe az egészséges magatartás kialakításában és az önpusztító magatartás megelőzésében
Kiadó Medicina Könyvkiadó
Kiadás éve 2017
Terjedelem 228 oldal
Formátum B/5, keménytáblás
ISBN 978 963 226 637 4
Ár:
3.600 Ft

A szerző bízik abban, hogy a könyve segítségével jelentősen csökkenthető lesz az a súlyos mentális, pszichés, szellemi, kulturális, szociális és spirituális környezetszennyezés és tudatlanság, amely megakadályozza, hogy a gyermekeink egészséges, boldog felnőtté válhassanak.

Leírás

A szerző tizenkét fejezetben írja le a nevelés szerepét a népegészségügy kosarából kiemelt önpusztító magatartás megelőzésében.
A bevezetésben ismerteti a legsúlyosabb problémákat, majd a fogalmak pontosítását követően a mentális egészségnevelés fontosságát a felnőtté válás kríziseit és a nevelési hiányosságokat, a mentális tudatlanság következményeit és a fiatalok mentális állapotát, majd részletesen foglalkozik az önpusztító magatartással, a megoldással és a megelőzés lehetőségeivel. Kiemelten foglalkozik az okos szülők, a jól képzett házi gyermekorvosi szolgálat és a kitűnő pedagógusok lehetőségeivel, hangsúlyozva a megvalósítandó feladatokat, amelyekben a komplex egészségtan tanítás, az alapellátás és a megfelelő gyermekpszichiátriai ellátás feladatait részletezi. Gyakorlati tanácsokkal szolgál a gyermekek nevelésével foglalkozó szakemberek számára egyrészt, hogy önmagukat jobban megismerjék, másrészt a rájuk bízott gyermekeket. A könyvet gyakorlati tanácsokkal fejezi be, amelyben mindenki találhat a saját maga számára hasznos gondolatokat. A szerző bízik abban, hogy a könyve segítségével jelentősen csökkenthető lesz az a súlyos mentális, pszichés, szellemi, kulturális, szociális és spirituális környezetszennyezés és tudatlanság, amely megakadályozza, hogy a gyermekeink egészséges, boldog felnőtté válhassanak.
A könyv értékét növeli a rendkívül gazdag irodalomjegyzék (173 hivatkozás) és a 29 táblázat.