Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

A nyelvlökéses nyelés

Paraméterek

Szerző Vassné dr. Kovács Emőke – Rehák Gizella – Vizkelety Tamás
Cím A nyelvlökéses nyelés
Alcím 2., javított, bővített kiadás
Kiadó Eötvös József Könyvkiadó
Kiadás éve 2015
Terjedelem 180 oldal
Formátum B/5, ragasztókötött
ISBN 978 963 9955 54 7
Ár:
2.730 Ft
2.593 Ft
Kedvezmény: 5%

A nyelési és foganomáliával társult interdentális ejtés témája a pöszeség anyagának szerves része. Ezt a torzítást szakmai gyakorlatunk korábban igen enyhe, könnyen korrigálható zavarnak könyvelte el, az utóbbi években viszont ezzel ellentétes – néha már pesszimista – nézet terjedt el...

Leírás

Egy-egy új terápiás módszer bevezetésének az igénye, szükségessége akkor merül fel, amikor elméleti alapjai már megteremtődtek, s a gyakorlatban is jobban vizsgázott, mint a hagyományosak. Jelen tankönyvvel ilyen új – más országokban már korábban alkalmazott – eljárást kívánunk hallgatóinkkal és gyakorló szakembereinkkel megismertetni. Tudjuk, egy új eljárás csak akkor épülhet be eredményesen a napi munkába, ha kellően megérlelődött. Különösen érvényes ez a külföldről átvettekre, éppen ezért adjuk közre az ezzel kapcsolatos hazai gyakorlat még kezdeti, szerény eredményeit, tapasztalatait is.
A nyelési és foganomáliával társult interdentális ejtés témája a pöszeség anyagának szerves része. Ezt a torzítást szakmai gyakorlatunk korábban igen enyhe, könnyen korrigálható zavarnak könyvelte el, az utóbbi években viszont ezzel ellentétes – néha már pesszimista – nézet terjedt el. Ez érthető, hiszen az interdentális ejtésnek ez az összetett formája más terápiás szemléletet és módszert kíván, mint amit eddig követtünk.
A tankönyv tartalma – témájánál fogva – első pillanatra eléggé körülhatároltnak tűnik. Reméljük, a mélyebb megismerés eredményeként logopédusaink örömmel fedezik fel, hogy a tankönyv szemlélete, valamint a hazai gyakorlat számára ismeretlen ajak- és nyelvgyakorlatok a pöszeség korrekciójában szélesen alkalmazhatók.
Ez a tankönyv is azt a közismert tényt szeretné aláhúzni, hogy a logopédus csak teammunkában dolgozhat korszerűen. Ennek alapfeltétele a másik terület szakmai alapműveltségének elsajátítása. Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani az „Ortodontiai alapfogalmak” című fejezet, valamint az „Idegen szakkifejezések jegyzéke” beiktatásával.
A tankönyv Barrett–Hanson: Oral Myofunctional Disorders című könyvének szerkezetét és felosztását követi.
 
Írta: Vassné dr. Kovács Emőke – Rehák Gizella – Vizkelety Tamás