Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

A reumatológia tankönyve

Paraméterek

Szerző Poór Gyula
Cím A reumatológia tankönyve
Alcím 2. kiadás
Kiadó Medicina Könyvkiadó
Kiadás éve 2015
Terjedelem 416 oldal
Formátum A/4, keménytáblás
ISBN 978 963 226 510 0
Ár:
6.800 Ft

Tankönyvünk 2. kiadásában a szakterületet érintő legfontosabb tudományos és klinikai információk felfrissítését és naprakésszé tételét tűztük ki célul.

Leírás

Tankönyvünk 2. kiadásában a szakterületet érintő legfontosabb tudományos és klinikai információk felfrissítését és naprakésszé tételét tűztük ki célul.

Manapság egyre többet hallunk a reumatológiai betegségekről, mivel ezen megbetegedések prevalenciája a környezeti tényezők megváltozásának hatására világszerte és hazánkban is számottevően megnőtt. E betegségek gyakran vezetnek rokkantsághoz, ezáltal jelentős anyagi terhet rónak a családokra és így magára a társadalomra is. Már csak azért is, mert sajnálatos módon egyes reumatológiai kórképek a várható élettartamot is számottevően csökkentik.
A mozgásszervi ismeretek megalapozása és bővítése mellett a tankönyv kifejezett célja a szakorvosjelöltek és bármely orvoskolléga tudásszintjének elmélyítése is. A könyv lapjain a szakterület prominens hazai képviselői a legfrissebb klinikai ismeretek birtokában vallanak reumatológiai diagnosztikáról, gyógyításról, és emellett a betegekhez való emberi hozzáállásról.
A második kiadásban megjelenő, részben átdolgozott tankönyv kiválóan szemlélteti azt a magas szintet, amely a XXI. századi, molekuláris alapú reumatológiát jellemzi.
A fejezetek elején a medikusoknak szóló legfontosabb üzeneteket külön keretben kiemeltük. Az egyes fejezetek tagolására, az egységes stílusra, megjelenésre különös gondot fordítottunk, hogy egy könnyen kezelhető, jól tanulható tankönyv szülessék. Reméljük, hogy az orvostanhallgatókon kívül a reumatológiai szakvizsgára készülő vagy az azon már túllévők, más mozgásszervi szakterület szakemberei és a háziorvosok is örömmel forgatják majd könyvünket.