Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

A sün, akit meg lehetett simogatni

Paraméterek

Szerző Pljackovszkij, Mihail – Szutyejev, Vlagyimir
Cím A sün, akit meg lehetett simogatni
Alcím Állatmesék (5. kiadás)
Kiadó Móra Ferenc Könyvkiadó
Kiadás éve 2017
Terjedelem 80 oldal
Formátum B/5, keménytáblás
ISBN 978 963 415 887 5
Eredeti ár:
3.999 Ft
3.399 Ft
Online kedvezmény: 15%

A könyvben sokszínű, gazdag mesevilág tárul fel. A megközelítőleg félszáz, nagyobbrészt rövid mese szereplői az állatvilág illusztris figurái. Akad közöttük háziállat, a vizek lakói közül nem egy, továbbá rettenthetetlen erejű és bátorságú vadállat is szép számmal.

Leírás

A könyvben sokszínű, gazdag mesevilág tárul fel. A megközelítőleg félszáz, nagyobbrészt rövid mese szereplői az állatvilág illusztris figurái. Akad közöttük háziállat, a vizek lakói közül nem egy, továbbá rettenthetetlen erejű és bátorságú vadállat is szép számmal. Többségükkel nem esnek meg rendkívüli, különleges kalandok, sokkal inkább mindennapi, apró események résztvevői. Hogy történetük mégis figyelemre méltó, az elsősorban annak köszönhető, hogy Hápisápi kacsa és Csahos kutya, Balamér bálna, a kék tenger lakója és Fehértappancs kandúr csakúgy, mint Lusz, az elefánt és Csíkoska, a tigris legtöbbször egy-egy emberi gyengeség, jellemhiba megtestesítői. A róluk szóló mesék ily módon példázatok is a barátság erejéről (Lecke a barátságról), a nagyképűségről (Szépségverseny), az önzésről stb.

Sündi, a derék erdei sün nagyon bánatos, mert őt soha senki nem simogatja meg. A sok szúrós tüske miatt még a mamája sem simítja végig a hátát. Egyszer csak Sündinek mentő ötlete támad, és belehempereg egy halom lehullott, őszi falevélbe… Mihail Pljackovszkij mesehősei – akárcsak a leleményes kis sün – csetlő-botló állatok, akik szorult helyzetben hamar feltalálják magukat. Luszt, a művészlelkű elefántot, a korcsolyázó Morzsa egeret vagy a két lusta struccot Vlagyimir Szutyejev rajzolta sok-sok évvel ezelőtt. Az ismert mesék közül most jó néhány új köntösben jelenik meg a legkisebbek örömére.
 

Móra Ferenc Könyvkiadó, 2017.

Írta: Mihail Pjackovszkij

Rajzolta: Vlagyimir Szutyejev

Fordította: Réz András
 
 

Kapcsolódó kiadványok:

Vlagyimir Szutyejev könyvei