Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

A szerelmes és a Halál

Paraméterek

Sorozat Eötvös Klasszikusok
Cím A szerelmes és a Halál
Alcím 100 régi spanyol románc
Kiadó Eötvös József Könyvkiadó
Kiadás éve 1996
Terjedelem 103 oldal
Formátum B/5, ragasztókötött
ISBN 963 9024 02 3
Ár:
1.265 Ft
1.201 Ft
Kedvezmény: 5%

Első ízben jelenik meg teljességre törekvő, a spanyol románcformát költői erővel megszólaltató gyűjtemény a régi spanyol románcokból, amelyeket Ramón Menéndez Pidal, a spanyol filológia és irodalomtörténet-írás óriása a Don Quijotéval együtt Spanyolország legtisztább kulturális örökségeként emlegetett.

Leírás

A 14. és 15. századi régi spanyol románcokat Victor Hugo az Iliász mellé állította, nagyra értékelte Goethe, Hegel pedig a klasszikus ókor remekeivel egyenlő értékűeknek nevezte őket. A történeti, irodalmi, regényes-lírai románcokból hiteles költői képet kapunk a mórokkal vívott harcokról, a hajdani spanyolok becsületfelfogásáról és perzselő érzékiségű élni akarásáról, szerelmeikről.
Jelen válogatás és fordítás Simor András munkája. Első ízben jelenik meg teljességre törekvő, a spanyol románcformát költői erővel megszólaltató gyűjtemény a régi spanyol románcokból, amelyeket Ramón Menéndez Pidal, a spanyol filológia és irodalomtörténet-írás óriása a Don Quijotéval együtt Spanyolország legtisztább kulturális örökségeként emlegetett.