Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

A szimbolikus élet

Paraméterek

Sorozat C. G. Jung összegyűjtött munkái
Szerző Jung, Carl Gustav
Cím A szimbolikus élet
Kiadó Scolar Kiadó
Kiadás éve 2021
Terjedelem 496 oldal
Formátum B/5, keménytáblás
ISBN 978 963 509 425 7
Eredeti ár:
7.475 Ft
6.354 Ft
Online kedvezmény: 15%

Az életműsorozat 18. kötetét Jung korábban még németül is nehezen hozzáférhető írásai alkotják, amelyek olyan témákat érintenek, melyekkel tudományos alapossággal is foglalkozott.

Leírás

Az életműsorozat 18. kötetét Jung korábban még németül is nehezen hozzáférhető írásai alkotják, amelyek olyan témákat érintenek, melyekkel tudományos alapossággal is foglalkozott.

A szimbolikus élet című kétrészes kötet különleges helyet foglal el ebben az életműsorozatban. Jung ugyanis tudományos munkássága során számos olyan előadást tartott, illetve rengeteg olyan könyvismertetőt, előszót és újságcikket írt, melyek sokáig még német nyelven is nehezen voltak elérhetők, pedig az életmű szerves részét alkotják, és olyan, a pszichológiához kapcsolódó témákkal is foglalkoznak, mint például az okkultizmus és a spiritizmus. Az első kötet az életműsorozat 1–4. kötetéhez kapcsolódó kiegészítő anyagokat tartalmazta, míg a mostani második kötet az 5–17. kötet tematikáját kiegészítő írásokat gyűjti egybe. Magyar vonatkozású kuriózum az az előszó, amelyet Jung egyik művének magyar kiadásához írt, illetve az 56-os forradalom kapcsán született rövid írása. Ahogy az életmű mindegyik kötetében, úgy ebben is alapos és precíz név- és tárgymutató segíti elő a gazdag és értékes anyagban való tájékozódást.

 

Scolar Kiadó, 2021.

C. G. Jung összegyűjtött munkái 18/II.

Írta: Carl Gustav Jung

Fordította: Sára Balázs

 

Kapcsolódó kiadványok:

C. G. Jung művei