Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

A takarmányozás alapjai

Paraméterek

Szerző Schmidt János
Cím A takarmányozás alapjai
Kiadó Mezőgazda Kiadó
Kiadás éve 2020
Terjedelem 452 oldal
Formátum B/5, keménytáblás
ISBN 978 963 286 715 1
Eredeti ár:
7.200 Ft
6.840 Ft
Online kedvezmény: 5%

A mű azokat a takarmányozási ismereteket tartalmazza, amelyekkel egy állattenyésztőnek ma már rendelkeznie kell, ha jó minőségű termékekkel akar a piacon maradni. Ma már mindezek ismerete nélkül nem lehet gazdaságos állattartást folytatni, nem lehet előállítani jó minőségű, állati eredetű élelmiszereket.

Leírás

A mű azokat a takarmányozási ismereteket tartalmazza, amelyekkel egy állattenyésztőnek ma már rendelkeznie kell, ha jó minőségű termékekkel akar a piacon maradni. Ahhoz, hogy háziállataink a legjobb összetételű takarmánnyal a legkedvezőbb hús-, gyapjú-, tej-, tojástermelést tudják produkálni, szaporodási eredmények is, ismerni kell a szervezetükben végbemenő folyamatokat, az etetett takarmányok kémiai összetételét, emészthetőségét, táplálóanyagainak átalakulását, az egyes fajok – életkoruknak megfelelő – táplálóanyag-szükségletét. Tetemes fejezet tartalmazza a takarmányok hosszú sorát, amiben megtaláljuk a zöldtakarmányokat, a silózott takarmányokat, a szénaféléket, a mezőgazdasági és élelmiszeripari melléktermékeket. Külön ismertetik a szerzők a takarmányok tartósításának lehetőségeit, erjesztésük módszereit, a szárítással való tartósítás legújabb eljárásait, a takarmányok etetésre előkészítésének módjait, valamint a takarmánykeverékek gyártásának technológiáját. Ma már mindezek ismerete nélkül nem lehet gazdaságos állattartást folytatni, nem lehet előállítani jó minőségű, állati eredetű élelmiszereket.

 

Mezőgazda Kiadó, 2020.

Írta: Bokori József, Gundel János, Herold István, Kovács Gábor

Szerkesztette: Dr. Schmidt János