Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

A világ a szobánkban

Paraméterek

Szerző Knevel, A. G.
Cím A világ a szobánkban
Alcím A keresztyén család és a televízió
Kiadó Pont Kiadó
Kiadás éve 2005
Terjedelem 107 oldal
Formátum A/5, ragasztókötött
ISBN 963 7265 21 x
Eredeti ár:
1.480 Ft
1.258 Ft
Online kedvezmény: 15%

A. G. Knevel könyve a vallás (a vallásos ember) és a televízió kapcsolatáról akkor született, amikor az ezekilencszázkilencvenes évek elején a változó kelet-európai társadalmakban az egyházak működésének korlátozása megszűnt, és a megújuló hitélet a korszerű hírközlő eszközök kínálta lehetőségekkel is szembesült.

Leírás

A. G. Knevel könyve a vallás (a vallásos ember) és a televízió kapcsolatáról akkor született, amikor az ezekilencszázkilencvenes évek elején a változó kelet-európai társadalmakban az egyházak működésének korlátozása megszűnt, és a megújuló hitélet a korszerű hírközlő eszközök kínálta lehetőségekkel is szembesült. A könyvet a makfalvi (Erdély, Maros megye) református egyházközség lelkészének, Kiss Károlynak a tolmácsolásában bocsátjuk az Olvasó rendelkezésére.
A. G. Knevel (1952) Amszterdamban és Utrechtben tanult teológiát. Az Evangelische Omroep tájékoztató műsorainak vezetőjeként, gyakorló tévés szakemberként közelíti meg és vizsgálja elméleti nézőpontból a televíziózás helyét a kortárs világban; konkrétan pedig: hazája, Hollandia egyházainak viszonyát a médiához.
 
Fordította: Kiss Károly