Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

A Vurstlitól a Magyar Zene Házáig

Paraméterek

Sorozat Sétakönyvek
Szerző Deák Judit
Cím A Vurstlitól a Magyar Zene Házáig
Alcím Séták a Városligetben
Kiadó Athenaeum Kiadó
Kiadás éve 2023
Terjedelem 176 oldal
Formátum A/5, ragasztókötött
ISBN 978 963 543 299 8
Eredeti ár:
3.999 Ft
3.399 Ft
Online kedvezmény: 15%

Az Állatkert, a cirkusz, a már nem létező Vidámpark és a még nem működő Biodóm, valamint a régi-új létesítmények – a Magyar Zene Háza, a Néprajzi Múzeum vagy a gyönyörűen felújított Millennium Háza – épületeit legalább kívülről mindenki ismerheti. Deák Judit idegenvezető szakavatottan vezet minket körbe a máig népszerű – ahogy egykor hívták: Lizsé – történetén és akár ezerszer megcsodált kincsein.

Leírás

„Ujjé, a Ligetben oly vidám,
ujjé, hogy mulat a nép,
hogyha süt a nap, kedves,
de esőben nedves,
ujjé, a Liget de szép!”

Ahogy Bilicsi Tivadar örökbecsű sorait, úgy talán a Városligetet sem kell bemutatni senkinek. Az Állatkert, a cirkusz, a már nem létező Vidámpark és a még nem működő Biodóm, valamint a régi-új létesítmények – a Magyar Zene Háza, a Néprajzi Múzeum vagy a gyönyörűen felújított Millennium Háza – épületeit legalább kívülről mindenki ismerheti. Deák Judit idegenvezető szakavatottan vezet minket körbe a máig népszerű – ahogy egykor hívták: Lizsé – történetén és akár ezerszer megcsodált kincsein.
Mi a kapocs Sissi és az első állatkerti zsiráfok között? Honnan származhat a Királydomb elnevezés? Mitől érdekesek és Széchenyi fürdő belső dekorációi? Ezeket és más anekdotákat is megismerhetünk ebből a nem szokványos kalauzból.

Deák Judit az első Pro Turismo-díjjal kitüntetett idegenvezető, több évtizede dolgozik a szakmában. Bejárt nyolcvan országot, de munkája, hivatása elsősorban szeretett szülővárosához, Budapesthez köti. Tízezernél több városnézést vezetett itt, de két egyformát még sohasem. Elfogult Budapest-rajongó; mindene az utazás, az idegenvezető-tanítványok és a kedves utasok.

 

Athenaeum Kiadó, 2023.

Sétakönyvek–sorozat 3.

Írta: Deák Judit

 

Kapcsolódó témakörök:

Sétakönyvek–sorozat

Helytörténet – Budapest