Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

ADHD a hiperaktivitás-figyelemzavar tünetegyüttes

Paraméterek

Szerző Selikowitz, Mark
Cím ADHD a hiperaktivitás-figyelemzavar tünetegyüttes
Kiadó Geobook Kiadó
Kiadás éve 2010
Terjedelem 254 oldal
Formátum A/5, ragasztókötött
ISBN 978 615 5015 01 1
Ár:
3.500 Ft
3.325 Ft
Kedvezmény: 5%

Az iskolás korú gyermekek tanulási és magatartászavarának egyik leggyakoribb oka az ADHD (Attention Deficit and Hyperactivy Disorder), magyarul a hiperaktivitás-figyelemzavar tünetegyüttes.

Leírás

A kötet sok értékes és főleg gyakorlati információt tartalmaz, mely mindennapi segítséget jelent az ADHD-s gyermekek szüleinek valamint az érdeklődő tanároknak, pszichológusoknak, logopédusoknak, fejlesztő pedagógusoknak, gyermekpszichiáternek. Mindenkinek, aki napi munkája során találkozik ezekkel a gyermekekkel, és akinek fontos, hogy avatott szakembertől hallja a téma legújabb összefoglalását.
Sajnos egyre több gyermek néz szembe napjainkban tanulási nehézségekkel, amelyek figyelemzavarral vagy a figyelemzavarral kombinált hiperaktivitásra vezethetők vissza. Sok család szenved hiperaktív gyermekük reakcióitól, amelyeknek legnagyobb áldozata mégis maga a gyermek. Nagyon aktuális tehát egy olyan könyv megjelenése, amely egyaránt szól a szülőkhöz, nevelőkhöz, sőt a hiperaktív gyermek testvéreihez is. A könyv egyértelműen és egyszerűen megmagyarázza, hogy az ilyen gyermekkori állapotok nem nevelési hibák miatt alakulnak ki, és a szülői, pedagógusi önvádnak nincs helye. Nem szabad ugyanakkor úgy tekinteni ezekre az állapotokra, hogy a  „gyermek majd kinövi” azokat. Feltétlenül fontos, hogy a gyermekek – és ez által a családok – segítséget kapjanak, méghozzá a lehető legszakszerűbb segítséget. Mivel minden gyermek egy önálló egyéniség, nincsen egységesen jó módszer a figyelemzavaros gyermekek kezelésére, oktatására. Vannak azonban általános jótanácsok, és nagyon fontos megérteni ezen állapotok jellemzőit és okait – hiszen csak ezek tükrében viszonyulhatunk helyesen e gyermekekhez. Erre nézve szolgál hasznos ismeretanyaggal és tanácsokkal ez a könyv, amely számba veszi a figyelemzavaros és a hiperaktivitásos állapotok lehetséges okait és javaslatokkal él az ilyen gyermekek hatékony nevelésére.
 
Írta: Mark Selikowitz 
Fordította: Diligens Judit

További könyveink ebben a témakörben: ADHD

Tartalom

Előszó az első kiadáshoz
Előszó a magyar kiadáshoz
1. RÉSZ Bevezetés
1 Mi az ADHD?
2. RÉSZ Jellegzetes nehézségek
2 Koncentráció-zavar
3 Impulzivitás
4 Túlmozgás
5 Tanulási nehézségek
6 Dac
7 Önbizalomhiány
8 Szociális problémák
9 Érzelmi zavarok
3. RÉSZ Az ADHD oka
10 A központi idegrendszer szerepe
4. RÉSZ Az ADHD diagnózisa
11 Diagnózis és felmérés
5. RÉSZ Többlépcsős kezelés
12 Otthoni alapelvek
13 Iskolai alapelvek
14 Viselkedés-terápia
15 Gyógyszerek - általános tudnivalók
16 Gyógyszerútmutató
6. RÉSZ Egyéb lehetőségek
17 Alternatív gyógymódok
7. RÉSZ Felnőttkor
18 Ki fogja nőni?
Függelék - hasznos internetes oldalak
Index