Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Ágyas pálinkák

Paraméterek

Szerző Walter Gaigg
Cím Ágyas pálinkák
Alcím Likőrök és gyógykeserűk
Kiadó Agroinform Kiadó
Kiadás éve 2012
Terjedelem 152 oldal
Formátum B/5, ragasztókötött
ISBN 978 963 502 941 9
Eredeti ár:
3.860 Ft

Hazai gyógynövényekből, virágokból, bogyós és egyéb gyümölcsökből minden komolyabb ráfordítás nélkül készíthetők ízletes ágyas pálinkák, likőrök és borok. E könyv pontos útmutatásai és az ízesítőül ajánlott növények felhasználhatóságához összeállított táblázatos naptár segítségével az olvasónak garantálhatóan sikerülhet saját készítményét „megalkotnia”. 

Leírás

Hazai gyógynövényekből, virágokból, bogyós és egyéb gyümölcsökből minden komolyabb ráfordítás nélkül készíthetők ízletes ágyas pálinkák, likőrök és borok. E könyv pontos útmutatásai és az ízesítőül ajánlott növények felhasználhatóságához összeállított táblázatos naptár segítségével az olvasónak garantálhatóan sikerülhet saját készítményét „megalkotnia”. A könyvben található száz recept többnyire klasszikus ágyas pálinkákra és likőrökre, de ritkaságszámba menő különlegességekre is vonatkozik. A receptek ízhatásuk szempontjából széles skálán mozognak, mely skála az almapálinkától és a bükkfalevéllikőrtől kezdve a cickafarkpezsgőn és a bodzaboron át a gyermekláncfűlikőrig és a cirbolyafenyő-pálinkáig terjed. Ennek megfelelően a végtermék fanyar, gyümölcsös és édes ízhatású lehet. De megemlíthetjük az üvegben növekvő-érő vilmoskörtét, a zölddiót, sőt az olyan gyógy- és fűszernövényeket, mint a borsmenta, az útifű és a kömény, melyek alkoholos áztatásával módfelett ízletes likőrök készíthetők.

 

Agroinform Kiadó, 2012.

Írta: Walter Gaigg

 

Kapcsolódó kiadványok:

Párlatok készítése

Házi gyümölcspárlatfőzés

Pálinkafőzés

Tartalom

Ágyas pálinkák és likőrök

Ágyas pálinkák készítése: eszközök, készülékek, ízesítendő alkoholok, ízesítőül szánt gyümölcsök, cukrozás, fűszerezés, szűrés, tárolás

Borkészítési útmutató

Pezsgő- vagy habzóbor-készítési útmutató

Receptgyűjtemény, amely az aszatpálinkától a szilvalikőrig és az olyan klasszikus készítményekig terjed, mint a konyakos tojáslikőr, a kávélikőr, a narancslikőr vagy a sörlikőr