Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Alkotásra hangoló

Paraméterek

Szerző Gyöngy Kinga – Hegedűsné Tóth Zsuzsanna – Tóbiné Bércesi Mária
Cím Alkotásra hangoló
Alcím Kreatív játékok kicsiknek
Kiadó Dóm Kiadó
Kiadás éve 2017
Terjedelem 64 oldal
Formátum 21x21 cm, keménytáblás
ISBN 978 963 12 7642 8
Ár:
3.480 Ft
3.132 Ft
Kedvezmény: 10%

A kötet az Első lépések a művészetek felé című komplex bölcsődei művészeti szakmai program módszertana, mely arra buzdítja a kisgyermekes szülőket, hogy adjanak lehetőséget gyermekeiknek, hogy kipróbálhassák művészi kifejezőképességüket. Olyan játékokat tartalmaz, melyekben akár már egy jól fejlett másfél éves kisgyermek is részt tud venni. Azt is bemutatja, hogy a nagyobbak milyen játéklehetőséget találnak ugyanazokban a helyzetekben, mivel fontos, hogy alkalmazkodjunk a gyermekfejlettségéhez. Adjunk időt és gyakori lehetőséget a kibontakozásra és a gyakorlásra!

Leírás

2010 óta gondolkozunk közösen a kisgyermekkori művészeti nevelésről. Részt vettünk az Első lépések a művészetek felé című komplex bölcsődei művészeti program kidolgozásában. E szakmai program módszertanát tolmácsoljuk a szülőknek. Arra buzdítjuk a kisgyermekes szülőket, hogy adjanak lehetőséget gyermekeiknek, hogy kipróbálhassák művészi kifejezőképességüket.
Olyan játékokat gyűjtöttünk, melyekben akár már egy jól fejlett másfél éves kisgyermek is részt tud venni. Azt is bemutatjuk, hogy a nagyobbak milyen játéklehetőséget találnak ugyanazokban a helyzetekben, mivel fontosnak tartjuk, hogy alkalmazkodjunk a gyermekfejlettségéhez. Adjunk időt és gyakori lehetőséget a kibontakozásra és a gyakorlásra!
A művészetek a játék részeként észrevétlenül válnak a gyermekek kifejezőeszközévé. Az a gyermek, aki egy-kétéves korában még csak maszatol, hallgatózik, óvodás korára már gyönyörűen fest és énekel. A dalok, mondókák és a vizuális művészetek révén a gyermek többféleképp tudja érzéseit közvetíteni, élményeit feldolgozni.
Megfigyelhetjük, hogy a gyermekeket más és más ragadja meg a kreatív játékok közül. Van, aki a felnőttel való együttes játékot kedveli, vagy a dalok adnak neki maradandó élményt, mást az eszközökben rejlő lehetőségek nyűgöznek le. A pozitív visszajelzés, bátorítás még a félénkebbek számára is meghozza az alkotókedvet. Kívánunk élményekben gazdag játékot!
A szerzők
 
Írta: Gyöngy Kinga – Hegedűsné Tóth Zsuzsanna – Tóbiné Bércesi Mária