Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Állatvédelmi jog

Paraméterek

Szerző Vetter Szilvia
Cím Állatvédelmi jog
Kiadó L'Harmattan Kiadó
Kiadás éve 2024
Terjedelem 350 oldal
Formátum B/5, ragasztókötött
ISBN 978 963 646 083 9
Eredeti ár:
5.990 Ft
5.391 Ft
Online kedvezmény: 10%

A kötet célja elsősorban (hiánypótló, úttörő módon) az állatvédelem hatályos, jogágakon átívelő jogi környezetének mind széleskörűbb, integratív felvázolása, de küldetésének tekinti a terület sokszínűségének, szerteágazó összefüggésrendszerének, egyben szépségének bemutatását is.

Leírás

Az állatvédelem messze több annál, mint néhány állatszerető ember – sokak által hóbortnak tartott – szabadidős állatmentő tevékenysége: az emberek védelme ma már elképzelhetetlen az állatok védelme nélkül. Célunk a 21. században nem lehet más, mint a fenntartható állatvédelem, ami megfelel a környezeti, a társadalmi, és nem utolsósorban a gazdasági követelményeknek, mivel csak ez a körültekintő nézőpont biztosíthatja azt, hogy a változások időtállónak bizonyulhassanak, és a társadalom többségének támogatását elnyerhessék. Az állatvédelem, mint új, multidiszciplináris tudományterület a környezetvédelem dinamikusan fejlődő „kistestvére”: számos ponton kapcsolódik a környezetvédelemhez, de egyedvédelmi vonatkozásait tekintve markánsan el is különíthető attól. Két „zászlóshajója” a jog és az állatorvoslás, de szervesen kapcsolódik – többek között – a pszichológiához, az etikához, a filozófiához, a kriminológiához, a szociológiához, valamint a közgazdaságtanhoz is. Jelen kötet célja elsősorban (hiánypótló, úttörő módon) az állatvédelem hatályos, jogágakon átívelő jogi környezetének mind széleskörűbb, integratív felvázolása, de küldetésének tekinti a terület sokszínűségének, szerteágazó összefüggésrendszerének, egyben szépségének bemutatását is.

Dr. Vetter Szilvia PhD. LL.M. állatvédelmi és jogpszichológiai szakjogász, a gazdálkodás- és szervezéstudományok doktora a Nemzeti Állatvédelmi Tanács tagjaként részben alakítója az állatvédelmi jogalkotásnak, az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Központ vezetőjeként, az állatvédelmi szakjogászképzés egyik alapítójaként és a Miskolci Egyetem címzetes egyetemi docenseként az állatvédelmi jog oktatója, kutatója. Az első és egyetlen törvény által létrehozott állatvédelmi alapítvány, a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány kuratóriumi elnökeként egyedülálló nézőpontból lát rá az állatvédelem lehetőségeire és kihívásaira.

 

L’Harmattan Kiadó, 2024.

Írta: Vetter Szilvia