Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Álmok, szimbólumok, terápiák

Paraméterek

Szerző Bagdy Emőke
Cím Álmok, szimbólumok, terápiák
Kiadó Kulcslyuk Kiadó
Kiadás éve 2013
Terjedelem 280 oldal
Formátum A/5, ragasztókötött
ISBN 978 615 5281 12 9
Eredeti ár:
3.860 Ft
3.474 Ft
Online kedvezmény: 10%

Bagdy Emőke könyvében bemutatja, miképpen gondolkodik a lelki folyamatokról, álomról, szimbólumokról és a pszichoterápiás munka rejtelmes világáról. Láttatja, hogyan dolgozik a lelki erőtérben, amikor nem a szokványos közlési utakon járunk, hanem az ősibb álomnyelven, a képek sokjelentésű tartományában, a szimbólumterápiás lelki ösvényeken. 

Leírás

Ez a könyv a számomra legkedvesebb írásaimból született. Már a megírásuk során is éreztem azt az örömöt, hogy bennük megmutathatom, miképpen gondolkodom a lelki folyamatokról, álomról, szimbólumokról és a pszichoterápiás munka rejtelmes világáról. Azt is láttathatom, hogyan dolgozom a lelki erőtérben, amikor nem a szokványos közlési utakon járunk, hanem az ősibb álomnyelven, a képek sokjelentésű tartományában, a szimbólumterápiás lelki ösvényeken. Szeretem ezt a világot, mert megtapasztalhattam, hogy éber vagy éjszakai álmaink egyaránt a színtiszta igazat üzenik, a legfontosabbat, amit tudatosítanunk kell, meg kell értenünk. Ehhez azonban bele kell tanulnunk a szimbólumok nyelvébe.
Néhány olyan terápiás esettanulmányt is bemutatok, amelyeket csak a szakember kollégáim ismerhetnek, ez idáig nem kerültek széles nyilvánosság elé. Eldöntöttem azonban, hogy kinyitom a titkok ajtaját, és behívom a pszichoterápia (sokszor misztifikált) világába azokat, akik érdeklődnek ez iránt.
Szeretettel ajánlom ezt a könyvet mindazoknak, akik ebben az elembertelenedett, eldologiasodott világban egyedül vagy „társas magányban” küzdenek, emberhez méltó létezés, megértő lélek keresésével. Azt üzenem: nézz körül, van segítség, ne félj, nem vagy egyedül!

Bagdy Emőke

Kulcslyuk Kiadó, 2013.

Írta: Bagdy Emőke

 

Kapcsolódó témakör:

Bagdy Emőke művei

Tartalom

Előszó

Álmaink jelentése nyomában

„Álomvíz martján”

Testszimbolika, testnyelv. Ember a világban – világ az emberben

Szimbólumok testtől lélekig

„Egyszerre szólnak valamennyi nyelven”

A virágszimbólum mint androgün jelentéssűrítmény

A „sült hattyú”

Hány lába van egy csótánynak?

A spirál misztériuma

Irodalom