Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Ami igazán számít

Paraméterek

Szerző Pál Ferenc
Cím Ami igazán számít
Alcím Hogyan bánjunk jól magunkkal és másokkal?
Kiadó Kulcslyuk Kiadó
Kiadás éve 2019
Terjedelem 350 oldal
Formátum A/5, ragasztókötött
ISBN 978 615 5932 13 7
Eredeti ár:
3.780 Ft
3.402 Ft
Online kedvezmény: 10%

Elborítanak minket az információk, a sürgős ügyek és a fontos feladatok. De mi a lényeg? A válasz az élet néhány ritka, kitüntetett pillanatában természetes módon tárul fel.

Leírás

Elborítanak minket az információk, a sürgős ügyek és a fontos feladatok. De mi a lényeg? A válasz az élet néhány ritka, kitüntetett pillanatában természetes módon tárul fel.
Amikor Ric Elias repülőgépe zuhanni kezdett a Hudson folyó felett, félelem helyett mély szomorúság lepte meg. „Elrontottam! Az életemet olyasmivel töltöttem, ami nem számít, azok helyett, akik számítanak!” Amikor húszéves koromban – tele bizonytalansággal, kétségekkel, szorongással – azon töprengtem, hogyan érdemes élni, nem találtam a választ. Egyszer csak a metró peronján állva észrevettem egy párt. A férfi csúnyán bánt a nővel. Ebben a pillanatban elemi fölismerésem támadt: „Ne árts! Ne bánts másokat!” Amikor egy hideg téli napon mentem az utcán, az egyik ház falának támaszkodva egy hajléktalan férfi ült, lehajtott fejjel. Föl sem nézett, csak így szólt, mintha magának mondaná: „Éhes vagyok.” Mi mást kellett volna még mondania? Ez a két szó önmagában is érvényes. Ahogy Viktor Frankl írta: „Ha egy beszélgetésben valami mélyen emberire találok, megállok, és nem kérdezek tovább, mert megérkeztünk.”
Szeretnék veletek együtt megérkezni e könyv révén egy-egy igazán lényeges pillanathoz, amikor meggyőződéssé erősödik bennünk a fölismerés: már tudom, hogy mi az, ami valóban számít. Ha rátaláltunk a saját válaszainkra, érdemes kidolgoznunk magunkban bizonyos készségeket, magatartásformákat, hogy a mindennapok során is alkalmazni tudjuk azt, amit már fölfedeztünk. Ez a könyv szándékom szerint az eddigi szakmai tanulmányaim és emberi tapasztalataim összefoglalását is jelenti. Arra vágytam, hogy amit a különböző humán területek tudásban, kutatási eredményekben kidolgoztak, az eljuthasson azokhoz, akiket érint, akiknek a legnagyobb szükségük van rá. Hozzátok. Ezért több mint tíz nagy téma került a kötetbe, reményem szerint összegyűjtve a leghasznosabb információkat egy-egy területre vonatkozóan.
Miként ismerjük fel és vigyük véghez a szükséges változásokat? Miként hozzuk magunkat egyensúlyba nehézségek idején? Mit kezdjünk múltunk fájó sebeivel, jövőnk bizonytalanságával? Miként kommunikáljunk hatékonyabban? Hogyan használjuk bölcsen a tapasztalatainkat, és éljünk eredményes, gyümölcsöző életet? Hogyan válhat számunkra éltető erővé a spiritualitás? Mit tegyünk, hogy elkerüljük a kiégést, és derűs emberré váljunk? Hogy ne csak az eszközeink, hanem mi is okosak legyünk? Hogy képesek legyünk megadni a gyerekeinknek, amire igazán szükségük van? Vagyis, hogyan bánjunk jól önmagunkkal, egymással és a földünkkel?

 

Kulcslyuk Kiadó, 2019.

Írta: Pál Ferenc

 

Pál Ferenc további könyvei:

A függőségtől az intimitásig

A magánytól az összetartozásig

A szorongástól az önbecsülésig

Tartalom

Elégedetten az élettel

Én, mi, mindenki – Az önmegvalósítás lehetőségei

Hogyan válhat erőforrássá a múlt? Hogyan alakítható szabadon a jövő?

A kiégés megelőzése, a szenvedélyesség és hatékonyság fenntartása

Hogyan használjuk jól a tapasztalatainkat?

A szándékos vakság, avagy vagyunk-e olyan okosak, mint az eszközeink?

Jó-e az egyensúly, rossz-e az egyensúlyvesztés?

Végre megint értjük egymást! Társkapcsolati kommunikáció és konfliktuskezelés

Segítség! Elakadtam! Mit tegyek a sérült részeimmel?

Fordulat: a változás kulcsa

A lelkierő fejlesztése – éltető spiritualitás

Felhasznált irodalom