Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Amit az ecstasyról tudni kell

Paraméterek

Szerző Bagdy György
Cím Amit az ecstasyról tudni kell
Alcím Iskolásoknak, szülőknek, tanároknak, partizóknak
Kiadó Akadémiai Kiadó
Kiadás éve 2006
Terjedelem 232 oldal
Formátum A/5, ragasztókötött
ISBN 963 05 8338 0
Eredeti ár:
2.500 Ft
2.375 Ft
Online kedvezmény: 5%

A könyv megírásánál a legfontosabb szempont az volt, hogy nemcsak a szülők és tanárok, hanem a 13-14 éves olvasók számára is érthetően, olvasmányosan válaszolja, fogalmazza meg mind az iskolásokban felmerülő kérdéseket, mind a legújabb kutatási eredményeket.

Leírás

A könyv szerkesztője az Európai Unió Ecstasy Munkacsoportjának tagja. A szerzők – fiatal, többnyire 20-as éveikben járó biológusok, pszichológusok, orvosok, gyógyszerészek, szociális munkások, egyetemi hallgatók – zömmel az általa vezetett kutatólaboratórium munkatársai.
A laboratórium egy nemzetközi konzorcium keretében négy éve vizsgálja az ecstasy hatásait. A könyv megírásánál a legfontosabb szempont az volt, hogy nemcsak a szülők és tanárok, hanem a 13-14 éves olvasók számára is érthetően, olvasmányosan válaszolja, fogalmazza meg mind az iskolásokban felmerülő kérdéseket, mind a legújabb kutatási eredményeket. Ehhez az ecstasy hatásait bemutató színes képregény, a használókkal készült interjúk, személyes beszámolók, a pszichés hatások elemzése, az ennek hátterében álló biológiai jelenségek részletes magyarázata, valamint a szlengszótár, a szakkifejezések szótára és a segítő szervezetek elérhetősége egyaránt hozzátartozik.
 
Írta: Bagdy György
Lektor: Réthelyi Miklós, Takách Gáspár