Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Anatómia - élettan

Paraméterek

Szerző Kardos Lídia
Cím Anatómia – élettan
Kiadó Műszaki Könyvkiadó
Kiadás éve 2017
Terjedelem 352 oldal
Formátum A/4, ragasztókötött
ISBN 978 963 16 4723 5
Ár:
6.190 Ft
5.880 Ft
Kedvezmény: 5%

Ez a tankönyv a szakközépiskolák egészségügyi szakmacsoportos tanulói számára készült, de ajánlott az érettségire épülő egészségügyi szakképzésben részt vevők számára is.

Leírás

Ez a tankönyv a szakközépiskolák egészségügyi szakmacsoportos tanulói számára készült, de ajánlott az érettségire épülő egészségügyi szakképzésben részt vevők számára is. A könyv az emberi test felépítésének és működésének alapvető kérdéseit tárgyalja, ezáltal kíván egységes alapokat adni az emberi szervezet megismeréséhez. Az anatómia és élettan óriási ismeretanyagot felhalmozott tudományából ez a tankönyv csak annyit tartalmaz, amennyi a célcsoport egészségügyi tanulmányaihoz szükséges. Az anatómia tanulása nem könnyű, kitartó szorgalmat igényel, mivel sok tényanyagot és szakkifejezést tartalmaz, valamint szemléletessége miatt – a képek ellenére – szükség van a fantáziára (absztrakciós képességre) is. A tanulás nehézségeit – remélhetőleg – legyőzi az érdeklődés az emberi test csodálatos felépítése és működése iránt.
Ez a tankönyv azzal a céllal készült, hogy:
• A középiskolai biológiai ismeretanyagra alapozva bemutassa az emberi szervezetet.
• Segítse az egészségügyi jellegű tárgyak tanulását (gondozástan, kórtan, állapot-megfigyelés).
• Érzékeltesse, hogy az emberi szervezet egésze több, mint a részek összessége.
• Hozzájáruljon a holisztikus szemlélet kialakításához, amely az embert teljes egészében, természeti és társadalmi környezetével való összefüggésében szemléli.
• Reális lehetőséget nyújtson a tanulóknak az emberi szervezet felépítésének és működésének megismerésére, a magasabb szintű egészségkultúra megszerzésére, az egészségesebb életre, hiszen az emberek többségének természetes igénye a harmonikus, kiegyensúlyozott, örömteli, hosszú élet, aminek az egészség elengedhetetlen feltétele.
Fontos cél továbbá, hogy segítse a tanulókat az emelt- és a középszintű egészségügyi alapismeret érettségi vizsgára való felkészülésben. A tananyagtartalom beszámítható az egészségügyi szakképzésbe, ezáltal a képzésidő rövidíthető. 
 
Lektor: Tarsoly Emil