Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Angol és német nyelvtani gyakorlatok CD-ROM

Paraméterek

Sorozat Mókus Iskola
Cím Angol és német nyelvtani gyakorlatok CD-ROM
Kiadó Marconi Szoftverfejlesztő Kft.
Kiadás éve 2002
Formátum CD-ROM
ISBN MARCONI01
Eredeti ár:
3.990 Ft

A programban 4 angol és 3 német nyelvtani gyakorló részprogram található. Mindegyik részprogram 20-as feladatciklusban számolja a helyes és helytelen válaszokat. Helytelen válasz esetén újra lehet próbálkozni, vagy kérni lehet a helyes válasz kiírását. Mindegyik részprogrammal feladatlap is nyomtatható!

Leírás

A programban 4 angol és 3 német nyelvtani gyakorló részprogram található. Mindegyik részprogram 20-as feladatciklusban számolja a helyes és helytelen válaszokat. Helytelen válasz esetén újra lehet próbálkozni, vagy kérni lehet a helyes válasz kiírását. Mindegyik részprogrammal feladatlap is nyomtatható!
 
Minimális számítógép-konfiguráció:
Pentium I. kompatibilis, 4 Mb RAM, 800*600 képernyő felbontás, bármely Windows változat.
Helyigény a winchesteren min.: 2 Mb.

Tartalom

A részprogramok
TENSES – angol igeidők gyakorlása
A legalapvetőbb 6 igeidő gyakorlása lehetséges akár egyenként, akár mind együtt: Simple Present, Simple Past, Present Perfect, Present Continuous, Past Continuous, Simple Future. Több mint 100 mondathoz használható a 6 igeidő, ez csaknem 600 variációs lehetőséget nyújt. A program véletlenszerűen választja ki a mondatot és megad egy időhatározót. A felhasználónak az igét kell beírnia a megfelelő alakban.
 
PREPOSITIONS – angol elöljárószók gyakorlása
A program kiír egy mondatot, amelyből hiányzik az elöljárószó. A felhasználónak kell beírni a megfelelő elöljárószót. A feladatok megjelenése előtt ki lehet választani a mondatok szintjét (kezdő, középhaladó, haladó), és a gyakorolandó elöljárószók típusát (hely, idő, mód, egyéb).
 
IRREGULAR VERBS – angol rendhagyó igék gyakorlása
 
UNREGELMÄßIGE VERBEN – német rendhagyó igék gyakorlása
Kezdő, középhaladó és haladó szinten előforduló mintegy 200 angol és kezdő és középhaladó szinten előforduló 151 német rendhagyó ige 3 alakját lehet gyakorolni a programmal. A nyelv és a szint választható. Ki lehet választani azt is, hogy az ige melyik alakját írja ki a program, és azt, hogy a nem kiírt két alak közül mindkettőt, vagy csak az egyiket válaszolja meg a felhasználó.
 
SPELLING – angol helyesírás gyakorlása
 
RECHTSCHREIBUNG – német helyesírás gyakorlása
Kezdő, középhaladó és haladó szinten előforduló, helyesírási szempontból nehéz angol és német szavak leírását lehet gyakorolni. A nyelv és a szint választható. 350 angol és 325 német szót használ a program, ezen kívül saját szókészletet is lehet használni, amit szövegfile-ba lehet beírni. A program a felhasználó választása szerint vagy kiírja a szót hiányosan, vagy csak a magyar megfelelőjét. A felhasználónak a szót kell beírnia helyesen.
 
DER, DIE, DAS – német névelők és szavak gyakorlása
Mintegy 2000 német főnév közül lehet kiválasztani azokat, amelyeket a felhasználó gyakorolni kíván. Vagy úgy, hogy névsor szerinti listából egyenként választja ki, vagy bejelöli a szavak szintjét (kezdő, középhaladó, haladó) és a program abból a csoportból választ véletlenszerűen. A program a felhasználó választása szerint kiírja a főnevet és a névelőjét kell megadni, vagy a főnév magyar megfelelőjét írja ki, és a német szót névelővel együtt kell beírnia  a felhasználónak.