Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Anthologie de la didactique du FLE

Paraméterek

Cím Anthologie de la didactique du FLE
Alcím Szöveggyűjtemény a francia mint idegen nyelv módszertanának tanulmányozásához
Kiadó Eötvös József Könyvkiadó
Kiadás éve 2003
Terjedelem 350 oldal
Formátum B/5, ragasztókötött
ISBN 963 9316 60 1
Ár:
2.885 Ft
2.740 Ft
Kedvezmény: 5%

A szöveggyűjtemény francia szakos egyetemi és főiskolai hallgatóknak, francia nyelvtanároknak, módszertani szakembereknek, egyetemen és főiskolán francia szakmódszertant oktató kollégáknak szól, akik módszertani ismereteik bővítésére, felfrissítésére használhatják az egyes fejezeteket.

Leírás

A szöveggyűjtemény francia szakos egyetemi és főiskolai hallgatóknak, francia nyelvtanároknak, módszertani szakembereknek, egyetemen és főiskolán francia szakmódszertant oktató kollégáknak szól, akik módszertani ismereteik bővítésére, felfrissítésére használhatják az egyes fejezeteket. Célja áttekintést nyújtani a módszertani szakirodalom legfőbb forrásaiból, könnyebben hozzáférhetőbbé, elérhetőbbé tenni a legfontosabb művek kiemelt fejezeteit.
Két fő részből áll. Az első rész általános módszertani kulcsfogalmak köré csoportosítva tekinti át a nyelvi készségek fejlesztésének és a nyelvi tartalmak közvetítésének legfőbb módszereit. A második rész a nyelvpedagógiai technológia legelterjedtebb alkalmazási területeit foglalja össze, példákkal illusztrálva.
Az antológia összeállításakor a Veszprémi Egyetem Tanárképző Karának oktatója francia szakos hallgatói számára egy általa megtervezett kurzus tematikáját követte, átfogó jellege miatt azonban bárki számára hasznosítható, összefoglaló áttekintést nyújt. A jegyzetekben található tájékoztató célú bibliográfia további források felkutatására ösztönöz.
 
Szerkesztette: Szladek Emese