Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Anya - nyelv - búvár

Paraméterek

Sorozat Az ékesszólás kiskönyvtára
Szerző Szőcsné Antal Irén
Cím Anya – nyelv – búvár
Alcím Nyelvi játékok
Kiadó Tinta Könyvkiadó
Kiadás éve 2017
Terjedelem 145 oldal
Formátum A/5, ragasztókötött
ISBN 978 963 409 039 7
Eredeti ár:
2.490 Ft
2.365 Ft
Online kedvezmény: 5%

Ez a könyv játszani hív. Anyanyelvi fejtörőkkel csalogatja a kedves olvasót egy kis kikapcsolódásra. Lehet egyénileg törni a fejünket egy-egy megoldáson, de családban, társaságban, csapatban jobban átélhetjük a játék izgalmát, a siker felemelő érzését.

Leírás

A gyermekkor lételeme a játék és az alkotás. Aki átélte ennek az örömét, az később is szívesen ül le játszani gyermekeivel, barátaival. Legyen az társas-, építő-, logikai játék, rejtvény vagy egyéb feladvány. Ez a könyv is játszani hív. Anyanyelvi fejtörőkkel csalogatja a kedves olvasót egy kis kikapcsolódásra. Lehet egyénileg törni a fejünket egy-egy megoldáson, de családban, társaságban, csapatban jobban átélhetjük a játék izgalmát, a siker felemelő érzését.
A paletta sokszínű. A 17 csoportba gyűjtött feladatok között az egyszerű szókincsfejlesztő gyakorlatoktól a különböző játékok sora vonul fel. Lehet játszani az igékkel, melléknevekkel, számnevekkel, keresztnevekkel, növényekkel, állatokkal, mesterségekkel. De szerepel itt eszperente feladvány és földrajzi fejtörő is. Kedvére válogathat minden fiatal, szülő, pedagógus, játékos kedvű olvasó a könnyebb és egyre nehezedő talányok között. Az egyszerű feladatokkal könnyen sikerélményhez juthatnak, de ha a bonyolultabb feladványokkal nehezebben boldogulnak, akkor sincs ok az elkeseredésre. A kötet végén minden játéknak megtalálják a megoldását.
A szerző közel negyvenéves tapasztalattal rendelkező magyartanárként „alkotta meg” és gyűjtötte kötetbe ezeket a játékokat, hogy sokaknak szerezzen vele örömet, tartalmas időtöltést. Búvárkodjanak bátran az anyanyelv tengerében és fedezzék fel rejtett kincseit!
 


Tinta Könyvkiadó, 2018.

Az ékesszólás kiskönyvtára 39.

Írta: Szőcsné Antal Irén

Tartalom

Előszó
Felhasznált irodalom
Feladatok
1. Egyszerű szókincsgyarapító játékok
2. Játékok a magánhangzókkal
3. Játék a mássalhangzókkal
4. Játék az igékkel
5. Játék a szótagokkal
6. Játék a nevekkel
7. Játék a népnevekkel
8. Állati „virágos” játékok
9. Játék az állatokkal
10. Játék a melléknevekkel
11. Játék a számnevekkel
12. Eszperente
13. Mesterségek, foglalkozások
14. Játék a testrészekkel
15. Földrajzi fejtörők
16. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében járunk
17. Ami eddig kimaradt
Megoldások