Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Anya - nyelv - csavar

Paraméterek

Sorozat Az ékesszólás kiskönyvtára
Szerző Forgács Róbert
Cím Anya – nyelv – csavar
Alcím Nyelvi fejtörők
Kiadó Tinta Könyvkiadó
Kiadás éve 2017
Terjedelem 144 oldal
Formátum A/5, ragasztókötött
ISBN 978 963 9902 08 4
Eredeti ár:
2.490 Ft
2.116 Ft
Online kedvezmény: 15%

A könyv gazdag anyagát használhatják kicsik és nagyok, fiatalok és idősebbek, diákok és tanárok egyaránt. Baráti társaságban vagy családi körben is bátran lehet próbálkozni ezekkel a játékokkal, csak fel kell ütni valamelyik oldalt, és már indulhat is a vetélkedés.

Leírás

„A szerzőhöz régi ismeretség fűz: nyelvápoló múltunk és játékszenvedélyünk köt össze bennünket. Az elmúlt évek során sok vetélkedőben játszottunk és dolgoztunk együtt, és a Duna Televízió Nyelvőrző című műsorában is nyomon követtem anyanyelvi furfangjait. 
A sok-sok feladványból végül összeállt ennek a könyvnek az anyaga, amelyet jó szívvel ajánlok minden rejtvénykedvelő, „anyanyelvcsavaros” eszű olvasónak. A könyv gazdag anyagát használhatják kicsik és nagyok, fiatalok és idősebbek, diákok és tanárok egyaránt. Baráti társaságban vagy családi körben is bátran lehet próbálkozni ezekkel a játékokkal, csak fel kell ütni valamelyik oldalt, és már indulhat is a vetélkedés. Persze, az sem kizárt, hogy az olvasó egymaga áll neki a kérdések megfejtésének. A sokfajta feladatból biztosan akad legalább egy olyan, amelynek megoldásához kedvet kap valaki, és aztán nincs megállás, jöhet a következő... A könyvet szellemes rajzok illusztrálják, melyek még hangulatosabbá teszik a közös játékot.  
Hiánypótló mű az Anya-nyelv-csavar. Most itt a lehetőség tehát, hogy félretegyük mindennapos gondjainkat, és végre felszabadultan, felhőtlenül játsszunk egy jót anyanyelvünk segítségével!”   
Vágó István 
 


Tinta Könyvkiadó, 2017.

Az ékesszólás kiskönyvtára 8.

Írta: Forgács Róbert

Illusztrálta: Ferenci Fruzsina

Tartalom

Előszó
1. Kezdetek és végek
2. Betűjáték
3. Szójáték
4. Összetett szavak
5. Idegen szavak
6. Szinonimák
7. Jelentéstan
8. Nyelvtörténet
9. Tájnyelv
10. Nevek
11. Szólások, közmondások, szállóigék
12. Irodalom
13. Eszperente
14. Helyesírás
15. Nyelvhelyesség
Megfejtések
Felhasznált irodalom