Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Anya - nyelv - varázs

Paraméterek

Sorozat Az ékesszólás kiskönyvtára
Szerző Szőcsné Antal Irén
Cím Anya - nyelv - varázs
Alcím 430 nyelvi fejtörő és rejtvény
Kiadó Tinta Könyvkiadó
Kiadás éve 2022
Terjedelem 224 oldal
Formátum A/5, ragasztókötött
ISBN 978 963 990 200 8
Eredeti ár:
2.990 Ft
2.541 Ft
Online kedvezmény: 15%

Ebben a könyvben sok apró csoda van, ami megfejtésre vár. Gondolkodtat, elmét csiszol, alkotásra ösztönöz, győzelemre serkent. A 10 témakörbe sorolt 430 nyelvi fejtörő és rejtvény megoldása során a szójátékok színes világa tárul elénk. Vannak benne könnyű és nehéz feladványok, olyanok is, amelyek egy kis kutatást igényelnek ahhoz, hogy a helyes megfejtéshez juthassunk. Itt nincs vesztenivaló, itt csak nyerni lehet – sok hasznos ismeretet, megannyi új szót...

Leírás

„A könyv a legnagyobb varázslat, minden csoda benne van, ami eddig volt s ami ezután lesz… mert aki olvas, az szabad lesz, megismerve mások gondolatait, szabadon választhat, kialakíthatja a saját gondolatait, összemérheti őket, veszthet és győzhet, okulhat és javíthat, ahogy méltó az emberhez. Ugye milyen egyszerű, csak meg kell tanulni az ábécét, és olvasni kell.”

(Csukás István)

Ebben a könyvben is sok apró csoda van, ami megfejtésre vár. Gondolkodtat, elmét csiszol, alkotásra ösztönöz, győzelemre serkent. A 10 témakörbe sorolt 430 nyelvi fejtörő és rejtvény megoldása során a szójátékok színes világa tárul elénk. Vannak benne könnyű és nehéz feladványok, olyanok is, amelyek egy kis kutatást igényelnek ahhoz, hogy a helyes megfejtéshez juthassunk. Itt nincs vesztenivaló, itt csak nyerni lehet – sok hasznos ismeretet, megannyi új szót: neveket, mesterségeket, állatokat és növényeket. Eligazodást kínál a szólások, közmondások világában, megismertet híres emberekkel, betekintést ad az irodalomba, szellemes versekkel mosolyt csal az arcokra.

Kedves Olvasóim, Játszótársaim! Önök már megtanulták az ábécét, nincs más dolguk, mint játszani, varázsolni újabbnál újabb szavakat a maguk és mindannyiuk örömére. Legyenek Önök a legnagyszerűbb varázslói anyanyelvünknek!

 

Tinta Könyvkiadó, 2022.

Az ékesszólás kiskönyvtára 84.

Írta: Szőcsné Antal Irén

Tartalom

Előszó

Játékok

Szópiramis

Ékelődés, toldozgatás

„Neves” fejtörők

Ez „állati”!

Testünk részei

Szólások, közmondások

Foglalkozások, mesterségek

Érdekes szavak

Híres emberek

Vegyes feladványok

Megoldások

Szópiramis

Ékelődés, toldozgatás

„Neves” fejtörők

Ez „állati”!

Testünk részei

Szólások, közmondások

Foglalkozások, mesterségek

Érdekes szavak

Híres emberek

Vegyes feladványok

Irodalomjegyzék