Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Anyanyelvi gyakorló 3. évfolyam

Paraméterek

Szerző Cs. Nagy Lajos
Cím Anyanyelvi gyakorló 3. évfolyam
Alcím 3. évfolyam
Kiadó Móra Ferenc Könyvkiadó
Kiadás éve 2023
Terjedelem 112 oldal
Formátum B/5, ragasztókötött
ISBN 978 963 603 434 4
Eredeti ár:
2.999 Ft
2.549 Ft
Online kedvezmény: 15%

A grammatikai ismeretek és a helyesírás szorosan összefüggenek egymással: biztos nyelvtani ismeretek nélkül nem alakul ki megbízható helyesírás. A tanórákon azonban nem áll rendelkezésére elegendő gyakorlási idő és feladat a nyelvtani elemzési jártasságok, készségek kialakítására. 

Leírás

A grammatikai ismeretek és a helyesírás szorosan összefüggenek egymással: biztos nyelvtani ismeretek nélkül nem alakul ki megbízható helyesírás. A tanórákon azonban nem áll rendelkezésére elegendő gyakorlási idő és feladat a nyelvtani elemzési jártasságok, készségek kialakítására. A sorozat célja a szerző több évtizedes tapasztalata alapján segíteni a tanítók órára való felkészülését, a gyerekek órai és otthoni munkáját, valamint szakmai irányítást adni a tanulását támogató szülőknek. A helyesírási feladatok mellett a kötetek szép számmal tartalmaznak szövegkiegészítési és szövegalkotási gyakorlatokat is, a nyelvi kreativitás fejlesztéséhez. A feladatok közel feléhez megoldási kulcs is készült, lehetővé téve az otthoni, illetve önellenőrzést. A megoldás nélküli gyakorlatok főként órai munkában, differenciált foglalkozásokon, valamint házi feladatként használhatók föl.

A harmadik osztályosoknak szánt kötet a szófajok (főnév, névutó, melléknév, ige) témakörében, illetve az év eleji ismétléshez tartalmaz feladatokat.

 

Móra Ferenc Könyvkiadó, 2023.

Írta: Cs. Nagy Lajos

Lektor: Adamikné Jászó Anna

 

Kapcsolódó témakör:

Alsó tagozat 3. osztály

Tartalom

Előszó

Év eleji ismétlés

A szófajok

   A főnév

   A névutó

   A melléknév

   Az ige

Megoldások