Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Anyanyelvi gyakorló 4. évfolyam

Paraméterek

Szerző Cs. Nagy Lajos
Cím Anyanyelvi gyakorló 4. évfolyam
Alcím 4. évfolyam
Kiadó Móra Ferenc Könyvkiadó
Kiadás éve 2024
Terjedelem 112 oldal
Formátum B/5, ragasztókötött
ISBN 978 963 603 550 1
Eredeti ár:
2.999 Ft
2.549 Ft
Online kedvezmény: 15%

A könyv célja a szerző több évtizedes tapasztalata alapján segíteni a tanítók órára való felkészülését, a gyerekek órai és otthoni munkáját, valamint szakmai irányítást adni a tanulását támogató szülőknek. A helyesírási feladatok mellett a kötetek szép számmal tartalmaznak szövegkiegészítési és szövegalkotási gyakorlatokat is, a nyelvi kreativitás fejlesztéséhez.

Leírás

A grammatikai ismeretek és a helyesírás szorosan összefügg egymással: biztos nyelvtani ismeretek nélkül nem alakul ki megbízható helyesírás. A tanórákon azonban nem áll rendelkezésére elegendő gyakorlási idő és feladat a nyelvtani elemzési jártasságok, készségek kialakítására.

A sorozat célja a szerző több évtizedes tapasztalata alapján segíteni a tanítók órára való felkészülését, a gyerekek órai és otthoni munkáját, valamint szakmai irányítást adni a tanulását támogató szülőknek. A helyesírási feladatok mellett a kötetek szép számmal tartalmaznak szövegkiegészítési és szövegalkotási gyakorlatokat is, a nyelvi kreativitás fejlesztéséhez.

A jelenleg érvényben lévő 2020-as alaptanterv és a hozzá kapcsolódó kerettanterv alapján összeállított feladatok közel feléhez megoldási kulcs is készült, lehetővé téve az otthoni, illetve önellenőrzést. A megoldás nélküli gyakorlatok főként órai munkában, differenciált foglalkozásokon, valamint házi feladatként használhatók föl. Az általános iskola negyedik évfolyamának szánt kötet a szófajok (főnév, melléknév, számnév, névmás, ige) témakörében tartalmaz feladatokat.


Móra Ferenc Könyvkiadó, 2024.

Írta: Cs. Nagy Lajos

Lektor: Adamikné Jászó Anna

Illusztrálta: Tuza Edit

 

Kapcsolódó témakör:

Alsó tagozat 4. osztály

Tartalom

Előszó

Feladatok

A főnév

A melléknév

A számnév

A névmás

Az ige

Megoldások

Ajánlott irodalom