Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Apám öröksége

Paraméterek

Szerző Rostás-Farkas Tímea
Cím Apám öröksége
Alcím Versek
Kiadó Cigány Tudományos és Művészeti Társaság
Kiadás éve 1994
Terjedelem 80 oldal
Formátum A/5, ragasztókötött
ISBN 963 04 4816 5
Eredeti ár:
2.000 Ft
1.900 Ft
Online kedvezmény: 5%

Rostás-Farkas Tímea költészetének világa első látszatra mikrovilág. Családi életének mikrovilága. Erre utal első kötetének címe is: Apám öröksége.

Leírás

Rostás-Farkas Tímea költészetének világa első látszatra mikrovilág. Családi életének mikrovilága. Erre utal első kötetének címe is: Apám öröksége. A fiatal költő eddigi élete «fészekmelegben» telt, rajongva szeretett szülei óvó-védő szeretetét – ma már ifjú asszonyként és anyaként is – naponta érzi, érezheti. Édesapja a szépséges-szép roma kislányt a költészet, a kultúra szeretetére nevelte, az anyanyelv szeretetére, a cigányság öntudatos megélésére. S Tímea a cigány és magyar versekkel a szavalóversenyek pódiumain addig-addig nyerte a díjakat, míg tolla is szántani kezdte a papírt. Talán nem is a kezével, hanem a szívével. S mikrovilága ezzel tágult makróvá és költészetté. Édesapja nagy ügyét – a cigány kultúra és anyanyelv, az identitástudat őrzését, büszkeségét – Tímea is örökének érzi, s megénekli.
A kötetet Péli Ildikó illusztrálta gazdagon, művészi ihlettel és beleérzéssel, s egyszerűen «lehetetlenné» téve, hogy annak, aki e kötetet kézbe veszi, a versekből és rajzokból áradó szeretet és öröm ne érintse meg a szívét.