Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Apró kezek, nagy művészek

Paraméterek

Szerző Szélinger Henriett
Cím Apró kezek, nagy művészek
Alcím 12 különleges festmény újraalkotása az óvodában
Kiadó Neteducatio Kft.
Kiadás éve 2018
Terjedelem 182 oldal
Formátum 21x21 cm, ragasztókötött
ISBN 978 615 5718 27 4
Ár:
3.890 Ft

12 kidolgozott projektterv, mely gyakorlatban megvalósított ötleteivel segítséget nyújt a komplex művészeti tevékenységek óvodai megvalósulásához! A könyve egyéves, komplex művészeti projektet tartalmaz színes képekkel, ötletekkel, a változatos, komplex művészeti nevelés jegyében! (Bakonyi Anna előszavával.)

Leírás

A vizuális nevelés az óvodai élet fontos pillére. Éppen ezért az óvodapedagógusok folyamatosan keresik az újdonságokat, melyeket megvalósíthatnak a gyerekekkel. Szélinger Henriett olyan új ötletekkel gazdagítja az óvodai mindennapokat, melyeket a csoportjával megvalósított, és a Babo Factory Facebook oldalán nagy sikerrel be is mutatott: 12 festményt alkottak újra óvodásaival, melyek minden hónap egy adott ünnepéhez vagy világnapjához kapcsolódnak, így az alkotások komplex módon illeszkedtek be az óvodások hétköznapjaiba.

E kiadványban (túlmutatva az interneten megjelentektől) közreadjuk a 12 izgalmas projekt tervét, a megvalósítás lépéseit és az ezeket bemutató színes gyermekmunkákat. Reméljük, a gazdag ötletgyűjteményből mások is ihletet merítenek, és egyre több óvodában elterjed majd a komplex művészeti nevelés.

„Egy érdekes tevékenységsorozatnak indult a projekt, és várakozásaimat felülmúlva kinőtte magát. Óvodásaim hónapról hónapra szívesebben kapcsolódtak be a művészeti tevékenységekbe. Várták a következő lehetőséget, és mivel az újdonságról otthon is beszámoltak, a szülők boldogan lettek partnerek a megismerési folyamatokban.”

(A szerző)

„Mindezek mellett egy külön ajándék mindannyiunk számára az egyes fejezetek vége, amelyekben arra látunk példákat, hogy hogyan, milyen módon lehetséges az adott festőt, festményt és témakört egyéb művészeti ágakkal – a komplexitás még szélesebb megvalósításával – összehozni.” 

(Bakonyi Anna)

Több mint húsz éve, 1992 óta dolgozom óvónőként. Mindig is óvónő szerettem volna lenni és most már az „óvónőség” a hivatásom, a személyes elkötelezettségem. Az óvónői diploma mellett drámapedagógusi végzettséggel is rendelkezem, így óvodás csoportomban gyakran élünk a drámajátékok adta lehetőségekkel. Örömömet lelem többek között a gyerekekkel való ábrázolásos tevékenységekben, szeretek magam is alkotni, és arra ösztönzöm a gyerekeket, hogy ők is hozzanak létre valamit, ami boldogsággal tölti el őket. Vallom, hogy a művészeti alkotások megismerése még fokozottabban hozzájárul az alkotni vágyás élményéhez, az esztétikum megismeréséhez, az igényesség, a jó ízlés kialakulásához.

Szélinger Henriett

Tartalom

Mi kell a 21. századi gyereknek?dr. Bakonyi Anna szakmai előszava  

Bevezető gondolatok   

Köszönetnyilvánítás      

12 tematikus művészeti tervezet           

Szeptember: Fák, mesék, mesés fák – CSONTVÁRY      

Október: Állatok világnapja – VASARELY             

November: Testünk működése – PICASSO       

December: Karácsonyi készülődés – KANDINSZKIJ        

Január: Az idő körforgása – SALVADOR DALI     

Április: Föld napja – VAN GOGH              

Május: Hangolódás anyák napjára – FRIDA KAHLO         

Június: Búcsúztató, nyárköszöntő – ANDY WARHOL      

Július: Nyári játékok – SZINYEI MERSE  

Augusztus: Bolondos szünidő – KEITH HARING

Felhasznált irodalom és weboldalak      

A szerzőről        

Ajánló